20 juni 2011

Missa inte Mariannelund!

Maken och jag började semestern med att åka till Mariannelund - inte för att gå till doktorn som Emil gjorde, utan för att hänga quiltar i Herrgårdsladan. Maggis Larsson är en driftig och energirik kvinna som på ideell basis ordnar en utställning (kolla in pdf-filen som finns på sidan) som kommer att visas hela sommaren - Siden sammet trasa lump heter den, och jag säger bara: Missa den inte! Det är vernissage på söndag 26 juni kl 16:00 och sen håller utställning öppet hela sommaren till och med 14 augusti tisdag - söndag kl 10:00 - 18:00.
Bara omgivningarna där utställningen är, är resan värd!

Utställningsobjekten kommer att finnas i Herrgårdsladan.
Det är en vacker byggnad både utanpå och inuti.
Mycket fint iordningställd, och så tacksam att bland annat hänga quiltar i, men det kommer att visas mycket mer till exempel fantastiska bildvävar från en lokal konstnär.
Till och med verktygen är kvar! 

I Herrgårdsparken kommer också konstverk att visas, och parken är fantastisk med sina dammar och broar. Tempelbron är det första man lägger märke till, men det finns så mycket mer att se och uppleva.

En fin stenbro (med nytt räcke) finns också - till min stora glädje.
Det är Bruzaån som rinner strax intill Herrgårdsladan och vattnet forsade fram idag när vi var där, och som ni ser - Solen sken, trots regnväder i stora delar av landet.

Jag måste visa några vackra detaljer inifrån ladan. Titta vilket fint hantverk! I en lada!
Vilken vacker skarv! Mmmm.... Görs sånt idag?
Jag är nästan lyrisk :o)
Mariannelund hette tidigare Marianalund, efter Mariana Makleer, hustru till Gustaf Adolf von Siegroth. De levde i herrgården  i mitten på 1700-talet. Det sägs att Gustaf lät gräva en damm för varje barn Mariana födde honom, och det är tre dammar i parken.

På hemvägen åkte vi in i Vimmerby och hälsade på Ingrid i Husqvarnabutiken. Hon har precis fått hem de läckraste tyger i svart och rosa, men jag har ju en miljon quiltprojekt på gång så hur skulle jag göra.... Tja, varför inte sy en sommarklänning av ett par av tygerna i stället för en quilt? - Det är min plan just nu! Och så fick jag ju en anledning att köpa lite mer tyg...
Ibland är jag extra glad för alla tunga och motiga dagar, för de får mig att uppskatta de bra och härliga dagarna så mycket mer!
<3
***Anette L***

5 kommentarer:

 1. :0) Härligt med fina dagar!
  Kramen/Sussie

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker miljö att anordna en utställning i. Den kommer att bli lyckad :-)
  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig lokal för en utställning! Synd jag har så långt dit. Kram, Gunilla G

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset! Jag har turen att passera de trakterna senare i sommar. Ett besök är inplanerat och maken suckade....

  SvaraRadera
 5. Men äktenskapet mellan Siegroth och Mariana var barnlöst

  SvaraRadera