29 okt. 2015

Inför novemberprojektet

För er som känner mig eller har följt den här bloggen under en längre tid är det inte någon nyhet att jag hittar på eller ger mig i kast med större utmaningar då och då. 
Jag har text haft 31 olika klänningar på mig, en per dag i december 2011. Dressember hette det projektet och det hade deltagare från hela världen. Jag fick sy några klänningar efter hand eftersom jag inte hade 31 st när jag började. Nu har jag så många att det gott och väl räcker en månad.

Ett riktigt stort projekt var Regnbågsutmaningen som jag startade 2010 när jag fick för mig att sy 21 lapptäcken, tre i vardera färg i regnbågen. Det tog 4 år att genomföra projektet och under 2014 var min samling komplett. Det var några som hakade på och också sydde regnbågstäcken och de flesta finns samlade i en egen blogg, Regnbågsquiltar, och det kommer fortfarande in bilder där. Det lutar åt att mina 21 täcken kommer att ställas ut en helg under våren 2016 och det känns både spännande och roligt.

Mitt senaste projekt var Crochet mood blanket 2014 där jag virkade en ruta om dagen i ett helt år, varje ruta gjord i en färg som symboliserade min sinnesstämning dagen då rutan gjordes. Det tog en bra bit in i 2015 innan hela filten var monterad men det fick ta sin tid. Filten är stor och fantastisk och den gläder mig mycket.

Slutsatsen av de här tre projekten är kanske att jag är väldigt uthållig. När jag bestämmer mig, när jag verkligen vill, genomföra ett projekt så gör jag det. Till sista tråden är fäst, till sista dagen är avklarad eller till samlingen är komplett. 

Nu planerar jag ett litet novemberprojekt eftersom november är den mörkaste månaden och jag har svårt att hantera mörkret då det gör mig väldigt nedstämd. Det finns alltså bra skäl att göra november till något ljust. 
Vi lyser upp november
heter mitt lilla projekt och alla som vill är välkomna att bidra med allt som är ljust, varmt, kärleksfullt, vänskapligt, färgglatt och trevligt i november. Jag kommer både att blogga varje dag i november om det som gjort just den dagen lite ljusare samt att lägga upp bilder på Instagram med hashtaggen #ViLyserUppNovember. Använd den gärna! Mitt namn på Instagram är Anettemcl, sök på det eller på hashtaggen om du vill se vad jag, och förhoppningsvis andra, lyser upp med. Vi är säkert många som behöver utforska ljuset som trots allt finns i november.
Om det är fler som delar med sig av sina ljusa stunder i november kommer jag att lotta ut ett par ljusa paket.
Det här låter som ett enkelt projekt om man jämför med mina tidigare men det blir en rejäl utmaning för mig som mår dåligt av mörker men det ska gå!

Men det där projektet börjar inte förrän på söndag så idag är allt som vanligt.
Jag har stickat klart en mössa med både mönster och garn från Moods of colors. Starfall moods hat heter mönstret.
Det var alldeles för mörkt att ta en vettig bild på mössan när jag kom hem idag så därför blir det en ovettig bild. Mössan är jättefin men det får ni föreställa er. Garnet har en underbar lyster och färgerna är ungefär som på detaljbilden. Det blir nog en bättre bild en annan dag, när det är ljusare ute...
I en soffa nära mig har syskonkärleken blommat de senaste kvällarna. Minerva och Morris ligger och håller om varandra.
Luna får inte vara med men hon är med mig i stället. Bra katt!2 kommentarer:

  1. Jag tycker att Ditt novemberprojekt var en synnerligen god ide´.
    Så jag ska också försöka att då och då under den kommande månaden försöka "lysa upp november" även på min blogg.

    Dollandesign

    SvaraRadera
  2. Jag ska också försöka lysa upp november tillsammans med dig!

    SvaraRadera