1 aug. 2019

Kylig ute, varmt inuti

En gråmulen och lite kylig semesterdag passar det perfekt att försjunka i en bra bok. Från det jag gick upp i morse fram till tretiden har jag knappt lyft blicken från Dagarna med dig av Rosie Walsh.
Jag köpte boken på impuls när jag var i Vimmerby härom veckan. Personalen på Vimmerby bokhandel hade skrivit en lapp och satt intill tre böcker, bl a den här, att de rekommenderade dem varmt och jag blev så klart nyfiken. Det är en bok i feelgoodgenren men den innehåller så många oväntade vändningar att det var omöjligt att lägga boken ifrån sig. De flesta böcker av den här sorten är oftast ganska förutsägbara, det är inte den här. Spännande, lite sorglig, charmig och lättläst. Jag slukade den och blev inte besviken på rekommendationen från Vimmerby bokhandel. Jag köpte förstås de två andra böckerna som de också rekommenderade så jag har något gott som väntar.

Dagarna med dig handlar om Sarah som på årsdagen efter en svår olycka vänder tillbaka till sina hemtrakter, möter en man, Eddie, blir blixtförälskad och efter en vecka tillsammans med honom går han upp i rök. En enkel storyline men med en ickelinjär tidslinje så framträder en bild som i nästa kapitel kan kastas om helt och hållet. Perfekt hängmatteläsning!

Eftersom jag suttit stilla och läst var det också skönt att ta på ett par nya bomullssockor.
Regia Tutti frutti Cotton Color heter garnet som jag stickat två par kortsockor i, i färgerna Papaya 
 och Drachenfrucht. 
De är stickade från tån och uppåt, utan mönster, med ett enkelt strukturmönster på ovansidan av foten, två varv *2 räta, 2 aviga* och två varv räta maskor och nedrullade korta skaft.
Absolut skönaste sommarsockorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar