13 feb. 2017

Allt om vantarna

Mina fina filtade vantar.
Jag köpte en materialsats av Karin på Ateljé Norrgården till de här vantarna. I materialsatsen ingick mönster, ullgarn, fårskinn och tråd att sy fast skinnet med. Enligt mönstret skulle vantarna stickas på stickor 7 mm men jag hade inga strumpstickor i den storleken så mina är stickade på 6 mm och maskantal för herr i stället för dam. 
Vantarna är tvättade i 40 grader, snabbtvätt, med lite Grumme tvättsåpa och de blev helt perfekta till mina händer. Har man aldrig testat att filta i sin tvättmaskin tidigare så kan man börja med något som man inte är så rädd om för att se hur just den egna maskinen behandlar ullgarn. Jag har försökt filta ett annat par vantar i Alafosslopi och det tog fyra omgångar varav två på 60 grader för att få dem någorlunda som jag ville ha dem så olika garn uppför sig olika. 
Materialsatserna finns med olika färg på garnet och vitt eller grått skinn. 
Mina finaste vantar.

För några veckor sedan hade vi rekord i högt vattenstånd. Nu är det rekord fast åt andra hållet. Det är otroligt lite vatten just nu. 
Isen börjar lägga sig igen. Den har det verkligen jobbigt den här vintern, ena dag ska den vara där och nästa dag ska den bort. 
Luna var tvungen att känna lite på isen och längst in i viken är det nu så grunt att hon knappt skulle bli våt om tassarna om hon gick genom. 
Rofyllt och stilla.
Inne i soffhörnet är det också rofyllt.
Minerva lyssnar tålmodigt till allt man har att säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar