2 juli 2012

Hela sagan om ringen

En saga - ett mysterie.
Ravelry har man kunnat köpa ett sjalmönster i nio delar - Fellowship! The shawl, som ett mysterie - man vet alltså inte alls hur sjalen kommer att se ut utan får inledningsvis bara tips på garn och ungefärlig masktäthet. Det var många som anslöt och just nu kan man se ett 75-tal projekt på Ravelry, men jag är säker på att det kommer att bli många, många fler.

Jag valde att sticka i Alpaca silk från Marks o Kattens på stickor 3.5 mm. Knappt 150 gram gick det åt och då gjorde jag en halv extra rapport av näst sista delen.
Mönstret kan nu köpas i sin helhet, det är ju inget mysterie längre, och är på engelska men det är diagram till varje del och lätt att följa.

Så här löd sagan:
Vi började lite försiktigt med att träffa Boromir, Legolas och Gimli. Det blev ganska korta möten med dem och väntan på sagans fortsättning var otålig.
Sen kom Gandalf, Aragorn och Merry.
Vi umgicks och hade det trivsamt tillsammans, ända tills Merry och jag inte drog riktigt jämt och jag fick plocka upp så där 1500 maskor och göra om. Sen var vi sams.

  
Efter Merry mötte jag Pippin. En trevlig liten hob, fast ganska lång om man säger så¨. 
Sam var näst på tur och han bar med sig ringar. Många ringar, och eftersom jag ville dra ut på besöket så stickade jag en och en halv rapport av dem. Slutligen kom Frodo, huvudpersonen själv och tog oss över berg och dal. När alla var på plats blev det sträckbänk för hela härligheten.
För härlig är den - Fellowship! The shawl.


Vilken härlig gemenskap! 

6 kommentarer:

 1. Hej! Jag hittade ditt inlägg om axelbandslöst förkläde på google. Jag letar efter ett mönster till ett sådant. Har du några tips?

  SvaraRadera
 2. Kul att se din sjal. Jag tänker också försöka mig på den. Är man Tolkien-nörd så är man.

  SvaraRadera
 3. Superfin och jättevackra bilder!
  //Tinna

  SvaraRadera
 4. Din stickkonst är lika utsökt som din fotokonst. Jag önskar jag kunde se allt det vackra i det enkla som du ser :-)

  SvaraRadera
 5. Sarah - Jag kommer hålla kurs i hur man syr sådana förkläden. Kolla här http://www.pfaff.com/se/31690.html - det är det tips jag kan ge för tillfället. :o)

  SvaraRadera
 6. Ok. Har dessvärre inte möjlighet att delta. Får googla vidare. :-)

  SvaraRadera