15 aug. 2020

Semestersömnad - del 1

Nu när semestern är slut är dax med en liten summering av klädsömnaden jag ägnat mig åt då och då under de gångna fyra veckorna.
Mönstret Ashton top från Helens Closet har jag använt flitigt. Först ut är ett linne, helt enligt mönstret, i ljuvligt tunt och svalt Libertytyg från På Skrå.
Modellen har en infodring runt hals- och ärmringning vilket gör att det är lättsytt och snyggt.
På min tyghylla fanns en gulgrön bomullscrêpe som också blev ett linne. På det förlängde jag framstycket ca tio cm och rundade av uppåt ut mot sidsömmarna. Det blev riktigt bra.
Av gulgrön bomullstrikå sydde jag ett par 3/4-långa byxor som jag förmodligen mest kommer att använda till en svart topp och inte till det gulgröna linnet men det var ändå roligt att matcha dem. Mönstret till byxorna är från ett gammalt nummer av Ottobre Woman.
Slutligen förlängde jag mönstret rejält och sydde en klänning i ett batikfärgat bomullstyg. Det gjorde jag faktiskt även förra året, då blev det en prickig klänning med volang, också utifrån Ashton-mönstret.
Förra årets modell har kommit väl till pass i värmen och än är inte sommaren slut så både den och de nya Astonplaggen kommer säkert användas flitigt.
Det var lagom svettigt att byta om för att ta bilder på varje plagg men det gick bra tidigt på morgonen. Maken vaknade och kom upp yrvaken medan jag höll på, jag tar bilderna själv med stativ och fjärrkontroll, och undrade vad i hela friden jag höll på med. Han trodde nog jag fått värmeslag.
😅
 

2 kommentarer:

  1. Jättefina kläder och så bra när man gillar mönstret och kan använda det till flera plagg, bara man tänker till! Kram Immi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra grundmönster är det bästa man kan skaffa sig 😄

      Radera