16 aug. 2020

Semestersömnad - del 2

 Resultatet av semestersömnaden blev lite mer än Ashton-mönster.

Den prickiga klänningen som jag sydde tillsammans med Kikki har jag redan visat. Mönstret till den ritade vi själva, fritt efter en topp jag hade på mig när jag kom dit.

Jag har länge tänkt sy en svart klänning eftersom svart funkar bra till mina färgglada koftor.

Jag utgick i från mönstret Dress no 2, ett mönster från 100 Acts of sewing som jag använt hur många gånger som helst eftersom det är världens bästa basmönster. Jag använde mönstret för att göra överdelen, ärmarna och fickorna, sedan klippte jag kjoldelarna som stora rektanglar på tygets fulla bredd i den längd jag ville ha dem. Kjoldelarna rynkades i överkant.

Tyget är underbar muslin, double gauze, från Rosa Huset.

Som av en händelse fanns det prickig snedslå i min samling och det blev en fin halsringning av den.

Allra sista plagget i sommarens semestersömnad blev en trikåklänning i ett underbart retroinspirerat tyg jag haft ett par år.

Mönstret har jag modifierat så många gånger att det liknar inte originalet You are beautiful dress från OMG Bananas särskilt mycket. Min klänning är längre, har annan halsringning, har fickor och kort ärm men trots det har originalet varit bra att utgå ifrån.

Så där ja, det var sommarens klädsömnad i två delar. Jag hade tänkte sy två par byxor och en skjorta eller skjortklänning också men något ska jag väl ha att göra i höst också.

😅


4 kommentarer:

 1. Det er skønne ting du har fået lavet. Jeg elsker sort (svart), så den der sorte er helt fantastisk. Med lommer! (fickor)

  SvaraRadera
 2. Så flitig du har varit och fått ihop så mycket snyggt på semestern! Kram Immi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! En stund här och därvid symaskinen är guld värd. Hoppas kunna hålla i det nu när jobbet är igång igen. Kram❤️

   Radera