29 dec. 2017

Catch a falling star

Stjärnbeströdda är mina senaste sockor.
Mönstret heter Catch a falling star (det finns på svenska och engelska) och det är gjort av Pia Kammeborn
Det röda och vita garnet är Schoppelwolles Admiral och det blåmelerade är Trekking färgat av Tant Kofta. Jag har stickat på stickor 2.0 mm men hade nog kunnat sticka på 2.5 mm för en lite lösare passform. 
Tre olika stjärnmönster och en nedvikt mudd. 
Allra finast är nog hälarna ändå. 
Förra årets socka hade också fina hälar.
Den här sista fredagen det här året har varit fin.  
Jag fick en jourtid hos tandläkaren i förmiddags för att laga en sönderbiten tand och eftermiddagen och kvällen har ägnats åt att försöka komma ihåg hur man knypplar. Det var nog 35 år sedan sist. 
Det gick över förväntan bra. Jag testade två enkla mönster för att komma in i handgreppen igen och till min stora förvåning minns händerna hur man ska göra men hjärnan hade lite högre tröskeln att ta sig över.
Minnen som sitter i kroppen. Fantastiska grejer.

2 kommentarer:

  1. Så vackra sockor du stickar.har just köpt hem mönstret Längtan till Gotland av Pia.Är lite svag för rosor.Men först skall jag sticka om mysteriesockorna från Järbo. De blev alldeles för stora. Bättre än att de blev liggande, repade jag upp allt.Min gamla knyppeldyna slängde jag när jag flyttade hit.Men det gjorde lite ont i mig, även om jag visste att jag inte skulle använda den.Lycka till med din!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Längtan till Gotland är jättefina! Både ränder och rosor tycker jag om. Synd att dina första julsockor inte passade. Gott nytt år!

      Radera