19 sep. 2012

Hallonröda bläckfiskar

Det blir inte så mycket kvar av ett par gamla jeans när jag varit i farten.
Det där ni ser på bilden tryckte jag faktiskt ner i soporna, men det som ni inte ser av jeansen ska bli en ny väska. Min plan var att börja sy ikväll, men eftersom jag har symaskinen intill sonens dator och tvspel där han och en kompis tillbringade kvällen och min näsa rinner mer än lovligt så får jag sy en annan dag när jag inte riskerar att smitta ner nån som sitter bredvid.

Då och då hittar jag saker som får mig att fundera på hur den som kom på idén bar sig åt. Vem kommer till exempel på att ett räcke runt en bardisk ska hållas upp av elefantsnablar?
Hur tänkte hen? (Ja, jag måste faktiskt provskriva hen för att känna hur det känns. Lite konstigt än så länge, men man vänjer sig kanske?) 
Vackert? Nja, inte enligt mitt tycke. Fast lite roligt. Och inspirerande.
Intill elefantdisken så hänger en stor röd takkrona. Tyvärr är bilden tagen i motljus, det hade det varit oavsett från vilket håll jag fotat men frågan är förstås - hur kommer man på att göra en gigantisk ljuskrona i julrött glas? 
Och passar verkligen den där kronan med elefanthuvudena?!
Den får mig att tänka på bläckfiskar som badat i hallonsås eller något annat galet, men ja, den inspirerar också!

Vill ni kolla in konstverken på plats så bege er till Hotell Ekoxen i Linköping.


3 kommentarer:

 1. Hi-hi, rubriken på inlägget var bra! ;-) Spännande o se vad du gör med jeansen. Krya på dig!

  SvaraRadera
 2. Oj skitt så fint tänkte jag först då jag såg det..o jag tycker elefanthängarna va tjusiga..men att en röd ljuskrona skulle passa in med nått så "tungt" som elefanterna tycker jag ..njaa.. jag vet inte..Du får visa väskan sen..Jag tycker det är kul att sy i avlagda jeans..ha de bra!

  SvaraRadera
 3. Hej
  Det skall bli kul att se vad du gör med jeansen. Jag har också funderingar över att sy en väska av ett par jeans.
  Och tänk så dekorativt det kan vara med elefantsnablar
  Britt-Inger

  SvaraRadera