7 okt. 2011

Vadå fel?

För ganska länge sedan fick jag en snorkig kommentar om en quilt jag sytt "Ja, ja, så kan man ju också göra när man vill dölja sina fel" som om den personen visste precis hur allt ska vara. Det kryllar av människor som tycker att de vet bäst om ditten och datten, och som slänger fram pekpinnen så fort det går. 
Stackars dem, de har nog inte så mycket kreativitet i sig tänker jag...
När något inte blir helt som man tänkt sig så får man tänka om, och det kan bli både roligt och bra.
Så tänker jag. :o)
När jag skulle göra den här quilten så räknade jag inte rätt och blev av med en massa gula spetsar som försvann i sömsmånen. Naturligtvis skar jag till alla delar innan jag sytt ett enda block. ;o)
Tja, vad gör man? Slänger alltsammans? Gråter över förlorade spetsar och missmatchande delar?
Eller gör man något kul av det?
Jag rekommenderar: Se det som en utmaning! Lek och ha roligt!

19 kommentarer:

 1. kvilten är härlig!! Jag och Annika brukar säga att inget är fel, det blev bara lite annorlunda... men det kan ju ändå vara helt rätt!! :)
  Ha en riktigt skön helg!
  Susanne

  SvaraRadera
 2. Det finns alldeles för många med pekpinnar, men de är nog ganska trista och har lite kul i livet.
  Vad rolig din quilt blir med krumelurer i quiltningen.

  SvaraRadera
 3. Hi-hi, så läckert du gör när du gör "fel"?! ;-) Jag brukar säga att det är "min variant" och att man alltid har sin "konstnärliga frihet" när det inte blev riktigt som tänkt från början. Önskar dig en trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Helläckert! Jag måste säga att jag nog gillar att Du gör fel ibland :-)
  kram

  SvaraRadera
 5. Jag håller helt med de föregående kommentarerna. När jag gick på Beklädnadslinjen på 90-talet sa min lärare att; Om man gör ett fel, tex klipper i dubbelt tyg istället för enkelt så fortsätt och klipp och utgå ifrån det som blev. Det är detta som gör att man får använda sig av hjärncellerna och blir extra kreativ!
  Stå på dig och fortsätt att göra dina "misstag".
  Kram från Lena i Örebro

  SvaraRadera
 6. Ja, vi har väl alla råkat ut för den typen av människor, tyvärr sitter gärna en tagg kvar. Din kvilt är i alla fall jättefin och vad gör det att spetsarna inte blev spetar, då ditt sätt blev jättebra!

  SvaraRadera
 7. Vem är den som aldrig gör fel? Jag läste någonstans att en del kviltare förr alltid smög in små små "fel" här och där, för ingenting fick vara helt perfekt. Det kunde betyda att man försökte vara lika perfekt som Gud! Tror det var kväkare eller Amish kvinnor i USA. Mer kreativitet till folket tycker jag. Och snygga blev dina kreativa spetsar!!!!!

  SvaraRadera
 8. Åh vilka underbara kommentarer ni skrivit! Fram för mer uppfinningsrikedom och skaparlust! :o)) Kram till er alla!

  SvaraRadera
 9. Alla sätt är bra utom de dåliga! Kram, Gunilla G

  SvaraRadera
 10. Säger som de flesta, vad är rätt och vad är fel? Man ska kunna se att det är ett hantverk (= små avvikelser)
  Jättefint med de små fina spröjsen.

  Kram Eva

  SvaraRadera
 11. Håller med Vad är rätt och Vad är fel?Ett litet "snedsteg "kan bli ett helt nytt härligt mönster..Tycker dina fel är underbara fortsätt sy fel ,,vilken inspiration du gör!!Trevlig helg,kram

  SvaraRadera
 12. Så underbart att du visar upp och bloggar om dina saknade spetsar!!!
  Ett stort TACK!!!
  Tänk vad roligt fler sömmerskor/kviltare skulle ha om de vågade tillåta sig att "leka" och njuta av själva sömnaden!
  Stor kram

  SvaraRadera
 13. Hurra, så glad jag blir av era kommentarer! Jag håller med Maja - vi måste tillåta oss att njuta av det vi gör! Livet är för kort för att inte ha kul :o))

  Kramar

  SvaraRadera
 14. Äsch, vad gör det om allt inte blir som man tänkt från början, huvudsaken att det blir något! Och dina grejor blir ju alltid fina! Kram Immi

  SvaraRadera
 15. Det är oftast dom som ingenting gör som är dom värsta kritikerna! Och sådana kan man glatt strunta i:) Huvudsaken att det är roligt att skapa! Resultatet må då bli perfekt eller inte...H.Tilda

  SvaraRadera
 16. Hej en SUPERBRA ide man slänger absolut inte kramisar märit

  SvaraRadera
 17. Tänk jag tycker det blev jättefint.
  Det är så tråkigt när folk måste ha pekpinnar om allt och inte kan se kreativitet i dess mångfald. För vem avgör vad som är rätt eller fel? Tyvärr blir man ganska ledsen av sådana kommentarer.
  Lotta

  SvaraRadera
 18. Det var en befriande bild du visar.Mera sånt:-)))

  Det perfekta lurar ju alldeles bredvid:-))

  Kanske det är detta som utvecklar fantasin.Då är det bara att tacka och ta emot!
  kram Gudrun

  SvaraRadera
 19. Ja, precis som Susanne skriver. Det finns inga fel, bara annorlunda. När en del blir så där snorkiga då kan jag inte låta bli att göra "felet" ännu mer framträdande. Ja, för då retar det alltid någon :) Jag tycker dina spetsar är ursnygga och hela kvilten är underbar! Jag fick en bunt med tyger av en vän, i just gult och svart, och jag klurar på vad jag ska sy. Får klura lite till! Kram på dig

  SvaraRadera