6 jan. 2013

Tidigt ute

Ledigheten lider mot sitt slut. Det har varit en skön ledighet på många sätt trots att den inte blev som planerat. Planen var att vi skulle vara ensamma över jul men då fick vi huset fullt av folk och det var så trevligt. Vi skulle haft gäster under nyår men på grund av influensor blev vi i stället ensamma hemma, tråkigt men lugnt och skönt. Nu i trettonhelgen skulle vi varit på syskonträff och kalas men i stället blev vi kvar hemma på grund av min förkylning och det var riktigt trist. Inte slutar vi planera trots att verkligheten blir annorlunda än planen. Det blir ju i alla fall oftast bra ändå.

I somras klippte jag till en klänning enligt ett Vougemönster, V8813. Jag hade med den tillklippta klänningen när jag var på syträff men den blev aldrig sydd. Jag har flyttat högen med tyg och mönster många gånger sedan dess och tänkt att sy den men inte kommit till skott men i min vinterledighetsiver att avsluta påbörjade projekt kom idag turen till den där klänningen. 
Trikåtygerna i marin och vitt är från Andersson och Hjalmarsson i Ulricehamn.
Bröstpartiet är rynkat över bomullstråd. Fiffigt sätt att få det jämt.
Fickorna är inte så mycket fickor som en dekoration. Lägger man något i dem är nog sannolikheten ganska stor att det inte ligger kvar efter en stund.   
Orken har inte räckt till att prova klänningen än så det får jag göra en annan dag men man kan väl ändå säga att jag är tidigt ute med årets sommarkläder.

Jag hoppas att lusten att avsluta påbörjade projekt håller i sig ett tag till för det finns några lapptäcken att ta tag i!

5 kommentarer:

 1. En härlig klänning för sommarens varma vindar!

  SvaraRadera
 2. Vilken mysig klänning!
  kram

  SvaraRadera
 3. Du är helt i fas med trenderna - det ska tydligen vara ränder i år.

  SvaraRadera
 4. Gud så snygg,vill också ha en sådan.Precis min stil

  SvaraRadera
 5. Vilken snygg klänning du har sytt, modellen är ju helmysig.

  SvaraRadera