24 feb. 2012

På väg


Jag ägnar tid åt tågåkande och kontemplation. Inte det sämsta! Jag fascineras så av människor, som kvinnan på andra sidan gången med hår lila som violkarameller och långbyxor, i samma färg, nedstoppade i för stora stövlar. Jag gissar att hon är runt 70 och att hon rökt stora delar av sitt liv. Hon hostar djupt och rossligt som andra rökare jag känner och hennes överläpp är full av rynkor. Och till min stora förvåning plockar hon upp en Ipad ur ryggsäcken. Visst är det spännande med människor!

Själv är jag hon som stickar. Först sockor, sen inte en, utan två sjalstickningar.
Tåget far fram och jag sitter stilla, men ändå inte.

2 kommentarer:

  1. Vad bra du berättar med sån inlevelse så de känns som jag oxå satt på det där tåget.Men fick genast en låt i huvvet vet inte varför, sån där schlager..... Kan ingen tala om för mig när tåget går ?förlåt en enkel fråga. Vad låten heter och vem som sjöng de kom jag inte ihåg. Nepp här går inget tåg just nu .. För nu e dags för dagens första prommis med båda hundarna

    SvaraRadera
  2. Jag gillar också när man får omvärdera sin "första-bild" av andra människor. Kanske inte alltid när det är åt det negativa hållet, men just när det blir till något kul eller oväntat :-)

    SvaraRadera