31 dec. 2016

Solgult slut

Nu lämnar vi 2016 bakom oss. Allt som hänt under året är historia. På ett sätt har det här året varit ett riktigt jobbigt år men på ett annat sätt har det varit ett härligt och fint år. Det finns det som gärna hade fått vara ogjort men också väldigt mycket att vara tacksam över. Plus och minus, som det alltid är. Jag väljer att stoppa in 2016 i minnesbanken som ett år där solen sken mycket, där jag på djupet fick pröva vad som är viktigt för mig, där stickor och garn gav mig lugn och lust och där många fina människor fått plats i mitt hjärta.
Årets sista färdiga projekt är en lång, jättelång, virkad sjal. Alpaca your wrap heter mönstret och det är ett gratismönster på Ravelry. 
Jag har virkat i Rowan wool-cotton, 6 nystan, med virknål 3,5 mm. Det blev en ljuvligt mjuk och skön sjal.
Mönstret består bara av två olika varv som förskjuts lite och det var lätt att lära sig. En riktigt nöjsam virkning, så nöjsam att sjalen blev 2,5 meter lång. 
Undrar om den fungerar som gömställe eller lä denna blåsiga och grå nyårsafton?
Nja, nästan, hälsar Luna. 
Frågan är, kommer jag använda en solgul sjal? 
Tveksamt hälsar Minerva som tycker bäst om grått. 
Fast gult är fint, speciellt solgult! Och solgul färg gör något gott med humöret.

Våren 2017 har jag bloggat i tio år. Jag har funderat på om det är dax att sluta eller byta format eller media. Än så länge har jag inte bestämt mig. Skulle du sakna min blogg? Fyller den ett hålrum i etern? Oavsett det så har den under de här åren fyllt ett tomrum i mig och det har varit en stark drivkraft. Jag har fortfarande mycket att berätta, förmedla och skriva om.
Jag fortsätter med knasiga fotoappbilder även idag men jag funderar på varför det står 20017 på glasögonen. Har jag missat 18000 år? 😁 I så fall gick de fort!

Gott Nytt År!
Vi ses nästa år!

14 kommentarer:

 1. Så klart vi skulle sakna dina kloka funderingar och vackra bilder om du skulle sluta blogga. Fast det finns ju många andra medier också.

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas verkligen att du fortsätter att blogga. Sen kan en ju vara på instagram och andra ställen också om det känns bra. Men bloggandet tycker jag inte att du ska sluta med.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle sakna dina blogginlägg, som jag läser väldigt ofta

  SvaraRadera
 4. Jag tillhör också dem som skulle sakna din blogg med finurliga funderingar och vackra bilder

  SvaraRadera
 5. Fortsätt gärna att blogga.Jag måste kolla om du bloggat varje dag innan jag kan stänga. Mvh Doris

  SvaraRadera
 6. Jag skulle också sakna dina blogginlägg! Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 7. Jag skulle sakna dig otroligt mycket, du måste fortsätta.
  Inga

  SvaraRadera
 8. Jag skulle sakna din blogg något fruktansvärt !
  Älskar dina funderingar, reflektioner och kloka ord. Sen ska vi inte glömma alla vackra bilder på saker du skapat, som dessutom ger inspiration.
  Snälla, fortsätt blogga.
  God fortsättning på det nya året önskar Helene från Broddetorp.

  SvaraRadera
 9. Snälla fortsätt om du orkar. Du sprider så mycket glädje och tänkvärda ord. Inte att förglömma alla dina underbara bilder. Gillar dina levande inlägg på IG med ljud. Härligt. Kram från Birgitta på Tjörn

  SvaraRadera
 10. jag vill läsa mer....
  hälsningar från
  Lena Z i Krylbo

  SvaraRadera
 11. Skulle sakna dig väldigt mycket om du slutar blogga, med alla tankar, funderingar, vackra bilder från din närhet, katternas bus, och framför allt allt du inspirerar med i dina handarbeten. God fortsättning på 2017. Hälsningar Birgitta i Bollebygd

  SvaraRadera
 12. Önskar dig ett fint 2017!
  Dina inlägg på bloggen förgyller min vardag och inspirerar mitt kreativa jag som en period var långt ner i tröttluvan.
  Fortsätt gärna blogga!
  Hälsningar Handstickat

  SvaraRadera
 13. God fortsättning på 2017. Jag läser din blogg och får många bra idéer och tips av dig. Hoppas du orkar fortsätta med att inspirera oss som gillar handarbete i olika former.
  Stickhälsningar från Göteborg

  SvaraRadera
 14. Din blogg läser jag med iver varje dag och skulle sakna den mycket om du slutade. Dina kloka funderingar,alla bilder, alla dina slöjdprojekt och så alla dina katter!
  Stina

  SvaraRadera