18 dec. 2016

Planer och oplaner

Så nu är den snart här, julveckan. Om en vecka är det juldagskväll och allt kan sakta återgå till någon slags lugn igen. Jag undrar hur många som har julångest av en eller annan anledning. Det är säkerligen ganska många. Jag är en av dem, det finns mycket med julen som är fint och bra men också det som stressar och pressar.
Min plan för den här dagen var att baka men i stället har jag lagt tid på andra saker och inga bullar eller kakor är gjorda. Synd, för det hade varit gott med en nybakad saffransbulle så här på kvällskvisten. 
Mina soffkompisar struntar i bullar och kakor, de är så nöjda med att få sova en stund mellan spaningsrundorna i omgivningen. 
Jag har i alla fall sköljt upp två par sockor, domherrarna och blåmesarna.  
I min garnsamling finns skogsduva också. Kanske måste jag lägga upp till ett duvpar i morgon. Eller baka. Eller någonting helt annat. Det blir jul i alla fall och min planering verkar aldrig fungera.

4 kommentarer:

 1. Åhhh så fina strumpor. Gillar domherresockorna speciellt. Jag har precis påbörjat mitt livs andra par raggsockor och de blir lite bättre än de första. Har verkligen upptäckt hur otroligt avkopplande det är att sticka. Sambon är nog också ganska nöjd för han får för första gången sällskap när han tittar på fotboll på TV:n. Men det innebär tyvärr också att jag får lite svårt att komma i säng på kvällarna, haha. Hoppas du får tid till ditt lussebullsbak och en skön jul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, redan andra paret! Bra jobbat! Nästan all idrott går bra att sticka till hälsar hon som är totalt ointresserad av sport! 😄

   Radera
 2. Vilka fina strumpor du har gjort dig! Baka kan du göranär du har lust och tid,julen blir nog bra ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fortfarande inget bakat... men som sagt, julen kommer ändå. 😄

   Radera