7 dec. 2016

Halvtid adventsstickningar

Jag har tidigare berättat om mina planer på att följa med i några adventsstickningar, stickningar där det kommer en mönsterdel i veckan under december så att man, förhoppningsvis, har ett färdigt projekt lagom till jul. Hur går det då?

Järbo har en sockstickning på sin blogg där det kommer en del varje adventssöndag. Jag hade svårt att välja ut två färger av de passande garner jag hade hemma. Jag valde det mörkgrå
och så köpte jag ett nytt i en fin ljus turkos färg. Jag ville ha en mild färg som gav tillräcklig kontrast till det grå. Kanske petigt men det kommer att bli bra och alla andra nystan kommer att bli sockor så småningom. 
Jag är i fas med mönstret och väntar på ledtråd tre som kommer på söndag.

Yll o tyll har ett sjalmysterie på sin facebook-sida.
Jag valde snabbt mohair, Dbbie Bliss Angel, och merino, Malabrigo lace, i en blågrön färg. 
Jag har stickat första ledtråden och har inte börjat på den andra som kom i söndags. 
Det var oväntat trevligt att sticka med mohairgarnet. Jag har fortfarande hemska minnen av att sticka med mohair-akrylblandningar på 80-talet. Hu! Men det här är som att sticka i en dröm, mjukt och lätt och fint.

Pia Kammeborn, Kammebornia, har också ett sockmysterie. Det började en vecka tidigare än de båda andra. Jag valde att sticka av restgarner och håller tummarna för att de räcker till hela mönstret.
Tre ledtrådar har kommit och jag är i fas och har nu stickat hällappen.
Snyggaste hällappen på länge!
Men julkoftan då, kanske någon undrar? Det går framåt, den kommer helt säkert vara klar till jul och kanske redan om några dagar! Fastän jag ser suddigt, rejält suddigt, med ena ögat så går det bra att sitta stilla och sticka. Händerna klarar det mesta av sig själva. Det är dock sämre med att göra andra saker för rör jag mig för mycket blir jag alldeles yr och illamående av att se så suddigt. Nåja, jag är tacksam ändå.

1 kommentar: