8 juni 2016

Syrenvantar

Idag har det varit grått, blåsigt och migränigt i huset vid havet. Inte den bästa av dagar men definitivt inte en av de sämsta heller och det är ju bra. Tänk att det alltid går att se saker från olika håll och det som från ena hållet känns ganska grått och hopplöst kan från andra hållet kännas både ljust och hoppfullt. Att byta perspektiv, att tänka annorlunda, att lyfta sig lite i nackskinnet och kika ut över de större ytorna och längre tidsrymderna är något jag övar på varje dag. Upplevelser förändras när de sätts i relation till andra händelser och det som i stunden känns som kaos kanske blir det roligaste minnet. Man kan alltid hoppas på det i alla fall.

Det andra paret som jag stickat i Johanna Skoogs vantkollektion med trädinspiration är Syren.
Mönstret fick vi som deltog i Mellan hägg och syrenAteljé Norrgården som gåva i en goodiebag men det går nu att köpa på Ravelry och det är på svenska.
Jag har stickat i Jamieson & Smith 2 ply jumper weight och det gick åt ett nystan vardera av lila och grönt och jag klarade mig precis med ett nystan vitt fast jag köpt två för säkerhets skull. Stickor 3 mm.
Både ut- och insidan av handen är fina. 

Det var väldigt kul att göra dem färdiga medan syrenen fortfarande blommar. 
Ovansidan av vantarna är dekorerade med några pärlor och det ger en riktigt lyxig känsla tycker jag.
En rolig liten stickning!
Frågan är nu om nästa vantar ska bli Bok eller Björk? Eller om jag skulle försöka göra klart något av alla pågående projekt...

1 kommentar: