18 mars 2015

Soffliv

Vi har orimligt många soffor i vårt hem. Just nu har vi två soffor i köket och en tredje kökssoffa står i ett uthus. Minst en av de där kökssofforna, kanske två, ska så småningom hamna i ett uterum men eftersom vi inte har något uterum än så står de där de står. I vardagsrummet har vi tre soffor, alla olika, och en av dem ska någon gång i framtiden flytta med sonen när han bildar eget bo. I hallen har vi, som grädde på moset, en bäddsoffa! Varför? Tja, det är än så länge enda stället vi kan härbärgera nattgäster. Undrar om jag glömt någon soffa i min uppräkning... Nåväl, livet levs gott på en soffa! Speciellt när man är trött, har ont eller bara är i behov av vila (jag uppfyller visst alla kriterierna idag).

Jag skrev häromdagen att jag sydde av tygresterna som blev över från kuddfodralen som jag skulle ha i kökssoffan, den ena av dem alltså, och nu har jag sytt klart.
Det var ganska mycket rester så det räckte till två löpare. De kommer, åtminstone ett tag framöver, användas som bordstabletter på tvären över bordet. 
Tygerna får mig att tänka på morgontidningar och  gamla skrivmaskiner. Och frukost av någon anledning.
Ljust och vårigt känns det. 
I den andra kökssoffan i köket, det är en liten tvåmanssoffa,  ligger ett par gula kuddar som jag sydde för ett par år sedan tror jag.
Gult i fönstret också. Vi laddar lite för påsk för påsken brukar vara över innan jag hunnit blinka så det är lika bra att vara ute i god tid i år.
För övrigt så var morgonen bedårande vacker även idag men 
det var tjock is på bilrutorna. Det är okej med is på rutorna så här års för nu är det bara en tidsfråga innan isen får se sig fullkomligt besegrad. 
Våren är verkligen härlig. 
Färg är grejen och vem blir inte glad av solgula krokus?

2 kommentarer:

 1. Kuddarna är jättefina, och snyggt med löparna på tvären också. Härligt med krokus, så länge de får lysa innan de blir till mat för fyrfotingar! Må så gott i solen och vid ditt härliga vatten. Birgitta i Bollebygd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Krokusarna brukar klara sig från rådjuren så vi håller tummarna! Hoppas du också får njuta av solen!
   //Anette

   Radera