27 juli 2014

Stick-mojo

Semesterlivet är verkligen härligt! Jag är så inspirerad till nya projekt både att sy och sticka att dagarna inte räcker till. Maken har ryggskott eller något i den stilen så han är näst intill orörlig, vilket kan förstöra vilken semester som helst men jag är så nöjd med att bara vara hemma och pyssla med mitt.

En och annan regnskur har vi haft i dag och det har mullrat någonstans i fjärran i flera timmar.
Riktigt skönt att sitta ute på altanen och sticka med andra ord. 
Den första halvvanten i tvåändsstickning är klar. Uppläggningsvarvet viker upp sig lite men det är inget att göra något åt nu. I fortsättningen ska jag försöka komma ihåg att göra första varvet lite annorlunda, kanske avigt eller ett krusvarv direkt efter uppläggningen. 
Det grå garnet är Ulrika från Svarta fåret och det melerade är Hacho från Mirasol. Det grå är rester efter mösstickning i vintras och det melerade är ett upprepat misslyckat sjalprojekt.  
Jag har redan en ny tvåändsstickningsidé som jag helst vill börja på direkt men jag ska anstränga mig och göra det här paret klart först. Men det kliar i fingrarna!

De här vackra garnerna vill också bli stickade. Till en sjal tror jag bestämt.
Grått och blått är tydligen det som inspirerar mig mest för stunden. Jag som nästan alltid väljer turkost, mörkare blågrönt eller lila är lite förvånad men också förtjust. Nåja, jag balanserar genom att dagens ruta är turkos, som havet vi bor vid.
Både växterna och jag har njutit av det lite svalare vädret och regndropparna som kommit. Appleblossom-pelargonerna är som vackrast nu. Det är de allesammans föresten. Mina fantastiska kämpar till pelargoner som uthärdar min omilda behandling med torftig vintervila, hård beskärning och för sen omplantering. Älskade blommor. 7 kommentarer:

 1. Tvåändsstickning, halvändssting och allt vad det heter ;) jag trodde bara att man 'stickade'
  Har hänt mycket på en sådär 30 år ;))
  Må så gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tvåändsstickning är bra mycket äldre än 30 år ;-)
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Tv%C3%A5%C3%A4ndsstickning
   En gammal teknik värd att bevara.
   Detsamma! :-)

   Radera
 2. Så fina dina nya tvåändare blir. Pelargonen är underbar, jag tror att de mår bra av lite misskötsel. Mina har ju inte optimala övervintringsmöjligheter.

  SvaraRadera
 3. Superfin halvvante! Visst är det skönt med semester! Min har haft lite blandad kompott hittills, men bara med saker jag själv valt :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det bästa - att välja själv!
   Kram

   Radera
 4. Hej, hittade hit av en slump och tänkte att jag kan alltid fråga om du gör saker på beställning eller säljer sånt du gör? Önskar en fortsatt trevlig sommar....Vänligen Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mia!
   Nej jag gör bara saker som jag har lust att göra och hos mig försvinner inspirationen om saker ska göras på beställning men det finns många andra i cyberspace som gärna jobbar på beställning. Lycka till med jakten!

   Radera