7 juli 2014

Bok och bak

Den här semesterdagen började lite oroväckande med tät dimma i hela viken.
Vad gör man då?
Tja, man kan lyssna klart på en jättebra ljudbok.
Det är tredje delen i Jan Guillous svit om de norska bröderna Lauritzen. Jag har läst de två tidigare, Brobyggarna och Dandy, med nöje. Guillou lyckas jättebra att väva samma historia och en fiktiv berättelse. Den hade kunnat vara helt sann. Den här tredje delen Mellan rött och svart handlar om åren innan andra världskriget bryter ut, hur nazisterna vinner mark i Tyskland genom demokratiska val och hur de använder OS 1936 som propaganda. Rysligt och fruktansvärt men, som sagt, en bra bok. Sakta betar jag av lite i bokhögen som jag samlat på mig sedan förra sommaren. Nästa på tur blir en av Jojo Moyes.

Medan jag lyssnade så stickade jag lite. Förstås.
Ännu ett par halvvantar enligt Karins Hitte på(se)-mönster. De lär torka fort för sedan lunchtid skiner solen från en klarblå himmel.
Än har jag inte riktigt stillat lusten att baka så idag blir det släta bullar...
...och en blåbärskladdkaka som jag inte testat tidigare. Receptet hittade jag på Tidningen Hembakas sida. 
Lite florsocker på den här och en klick glass. Ja, det ser vi fram emot.

Dagens ruta blev dimgrå. När jag gjorde den hade dimman inte lättat det minsta. 
Men om den speglar humöret? Nja, inte särskilt men boklyssnandet påverkade mig.

2 kommentarer:

 1. Hej Annette!
  Jag vill tacka för en mycket trevlig och inspirerande blogg. Jag har aldrig kommenterat även om jag läser allt vad du skrivit. Mycket känns roligt och kul även om du ibland nämner svårare känslor som kan vara mer problematiskt att visa upp. Men just det att det finns en rymd och ett djup i dina inlägg gör att jag dras hit. För det är ju precis så livet är.
  Det är särskilt dina stickalster jag beundrar och låter mig inspireras av, men nu var det faktiskt den goda kladdkakan, jag var tvungen att göra.....och den blev fantastisk...använde dock smulton istället. Tack ännu en gång!!! Mvh Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och så roligt att du läser mina rader! Här ryms ju lite av varje :-)

   Mmm, smultron i stället för blåbär låter gott! Det ska jag absolut testa!

   Radera