28 maj 2014

Överraskning i lådan

I mitt liv av flyttkartonger och plock så finns inte tid för så mycket annat men gissa om jag blev glad när det låg jätterolig post i brevlådan! Tack snälla Åsa! Den här boken träffade verkligen helt rätt och jag blev så inspirerad att börja skissa med tråd och symaskin. Jag vill börja nu, direkt!, men får vänta till vi bor och har alla saker på ett ställe.
Dagens ruta är blåsigt blå. 
Tur att jag inte är ute utan att bära på något som håller mig kvar på marken!
Lite, lite pyssel har det blivit i soffhörnet ikväll. En kompis har köpt en garnkvarn och jag var tvungen att testa. 
Nu har jag en lång I-cord. Och ett begär efter en garnkvarn...

5 kommentarer:

 1. Den boken passar dig som hand i handske. Oj, vad spännande det skall bli att se vad du hittar på! 😊 /monika

  SvaraRadera
 2. Vad är en garnkvarn för något?

  Mvh
  Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det är en slags påtdocka med vev. Här finns en, den kallas stickkvarn http://www.staketshantverk.com/textila-redskap/stickkvarn-liten-stickmaskin.html
   //Anette L

   Radera
 3. Var det just en sådan du prövade? För det verkar ju har fungerat bra. Att jag undrar beror på att jag har några stick-kvarnar liggande i skolan där jag jobbar som textillärare och jag har inte lyckats få dem att fungerar. Tråden hoppar bara av. Eftersom jag inte har fått det att fungera själv har jag inte velat sätta en i händerna på någon elev.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ar en sådan. Det är viktigt att känna att garnet går rätt i spåret och tar i öglorna på första varvet. Veva sakta första varven sedan är det bara att veva på och flytta tyngden i snodden som kommer ut. Lycka till!

   Radera