3 sep. 2017

Whippet

I juli 2015 köpte jag mönstret till koftan Whippet, ungefär samtidigt köpte jag fyra nystan Fine Donegal från Debbie Bliss. I augusti i år la jag upp till koftan och stickade den på bara ett par veckor. Den flög fram under stickorna, kanske därför att både garn och mönstret fått mogna ordentligt. Kicken att komma igång fick jag av en Instagramvän som gjort klart sin kofta. Tänk att det ska ta sådan tid och krävas så mycket för att komma i gång!
Roliga stickningar där det händer lite hela tiden kan gå fort att göra. Här är det ett spetsmönster som bryter av slätstickningen på både kropp och ärmar och en bred sjalkrage som följer stickas med direkt. 
Passformen är bra, möjligen något smal över överarmarna men jag tycker ändå att den långa smala ärmarna är snygga till modellen.  
Kragen är ribbstickad och på ena sidan följer en slinga av spetsmönstret med hela vägen, så det hände verkligen något med stickningen för varje varv. Inte så den var svår att sticka, bara variationsrik. 
Spetsslingan går också över axeln och hela vägen ner på ärmen. 
Man kan sätta knappar i koftan men jag tycker om att han dem öppna. Vill jag hålla ihop den gör jag del med en sjalnål eller en brosch.

2 kommentarer:

  1. Ja men den var väl värd att vänta på. Ursnygg och så bra den passar till din klänning ♥ ♥ ♥

    SvaraRadera
  2. Jättesnygg och vilken fin färg! En sån skulle jag också gärna äga!

    SvaraRadera