25 juli 2013

Puffa till det

Pfaff har gett ut ett nytt broderiset, broderier med lite tredimensionell effekt. Jag har inte testat Puffy tidigare men nu är det dax och ni får följa med på resan.
Dimensional flora heter broderierna och jag testar det som finns på utsidan av förpackningen.
Först syr man ut själva motivet och jag tog jeanstyg och valde två olika blåa trådar. Jag tycker om när broderierna är ton i ton med tyget och väljer gärna det. 
Lite större kontrast mellan tyg och tråd hade abslolut fungerat men jag ville som sagt ha ton i ton. Nästa steg är att ta Puffy foam, 3 mm tjock, i en färg så nära trådfärgen som möjligt.
Jag fick klippa och pussla lite för att få puffy på alla delar som skulle fyllas då mitt puffyark var lite mindre än broderiet.
När puffyn är på plats börjar broderiet med att sy små "krokar" där bågarna i mönstret senare ska vara. Detta håller puffyn på plats. Och direkt när det är gjort börjar satinsöm på varje "krok".
Jag hade tur som en tok att tråden räckte. Det gick åt mer än jag trodde men satinsömmen är tät så det drar tråd. Jag hade en påbörjad trådrulle så jag vet inte riktigt hur mycket som gick åt till det här broderiet.
Slutligen lossas överbliven puffy och broderiet är klart, tredimensionellt och läckert. 
Jag har mina planer för den här biten men nu tar jag rast och vila. Måste ju spara lite på det roliga. 

2 kommentarer:

  1. Det här var en kul grej!! Undrar bara hur det blir med tvätt... vad består puffet utav? Går det att använda det som du tog bort? Det blir mycket spill. Lena i Örebro

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte hur det blir efter tvätt men jag kan kolla. Det är första gången jag testar. Jag tror puffyn är någon slags gummi, det känns så i alla fall. Spillet gpr utmärkt att använda till andra broderier.

    SvaraRadera