21 juli 2012

Ostar och garn i ljuv samklang

Jag har länge längtat efter att få åka till Ateljé Norrgården utanför Örebro, dels för att Catarina hade med så underbara garner därifrån när vi var på Omberg och stickade, dels för att Ulrika skrivit om Norrgården och kallfärgerna Jeaba som säljs där. Och så kan jag ju aldrig få nog av garn, inspiration och kreativ energi. :o)

Igår var jag och kära K där.
Det var precis så underbart som jag tänkt mig - och mycket bättre än så!
Massor, massor, massor av vackra garner! Många på rea, många i underbart mjuka, läckra kvaliteter, många som nästan skrek och ville följa med mig hem. Jag kunde köpt allt... 
Ladan som är iordninggjord till butik är så ljus och fin och full med vackra saker. Ögonen hittar hela tiden nya saker att se. Det var en fröjd att bara gå omkring och njuta och ta in allt det fina.
Trappräcket till övervåningen är klätt med fårskinn - förstås! 
Åh tänk om jag hade en så vacker vagn... då skulle jag också vilja fylla den med garn! 
Karin som äger och driver Ateljé Norrgården (och Ostbiten!) är en jättehärlig människa! Att hon har massor av idéer och är kreativ så det sprudlar syns överallt. Den här släden med skinn, kuddar och garnhärvor är bara ett av många bedårande exempel. 
Och inte visste jag att taggtråd kunde vara så vacker! 

Tant Turkos ni vet, hon nästan smalt när hon såg den här byrån - full med tofflor och matchande härvor. 
Så självklart kunde jag inte motstå utan köpte mig ett par tofflor. De är jättesköna och passar mina svullna och ömma fötter. Toppen!
Förutom tofflorna så köpte jag naturfärgat ullgarn, ljusgrått ullgarn, grått ullgarn, Jeaba färger, några härvor med Koigugarn och lite till. Ja, och så en burk färskost.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök på Ostbiten och Ateljé Norrgården!
När vi var där var vi minsann i fint sällskap - landshövdingen i Örebro län var också där. 
Jag hoppas hon köpte garn! 
:o)

5 kommentarer:

 1. Åh Anette, så kul att du varit där. jag var på besök en mkt kall vinter dag för några år sedan. vi frös o frös, det hjälpte inte med tänd brasa i kaminen men köpte ändock många härliga garner och ost. Ernst har ju varit där före oss... så visst var det ett inspirerande ställe på många sätt

  SvaraRadera
 2. Visst är det ett härligt ställe! Tyvärr blir man ju lätt hemmablind när man har "fri tillgång"...men visst i sjutton har man med sig en och annan härva därifrån, varje gång man är där!

  SvaraRadera
 3. Va kul att träffa dig och att du ledde mig hit;-). Hoppas du kommer tillbaka snart och att vi ses i September. Kramar till dig/karin

  SvaraRadera
 4. Vilket fint utflyktsmål. Jag har inte fallit för garn ännu, men det kan ju hända att man trillar dit på ett sånt inspirerande ställe. Jag gillar dina nya träskor.

  SvaraRadera
 5. Vad synd att jag inte visste om detta ställe när jag igår åkte förbi Örebro. haddde också varit kul att hälsa på Landshövdingen som är en god vän till oss.
  Maria i Falun

  SvaraRadera