8 juli 2012

En samlares dilemma

Att samla är en livsstil.
Idag samlar jag på djur, och inte vilka djur som helst förstås utan de med samlarvärde och antenner.
Vi försökte anordna tävling, men vi tröttnade på att vänta på resultatet. 
Hela förmiddagen regnade det som om himlen var öppen. Det är alltid svårt att fota regn. 
Men jag tycker det är lätt att förlåta regnet när solen speglar sig i vattenpölarna. 
Visst är det fint? Fast det tar ett tag innan ögonen ser det - solen som får molnen att skingras, nånstans där i vattenblänket.
Förövrigt så låter jag tiden gå, stickar en maska, funderar lite, dricker kaffe i mugg med hjärta på och tänker att i morgon, efter jobbet, så ska jag nog titta över mina lapptäcksprojekt. Jag ska nämligen få praktisera hos Strandskatorna! Det ska bli kul! Strandskatorna är inte släkt med Ruggugglorna om ni trodde det, men däremot med Lappmesar och Blockorrar samt en och annat Tygsparv.
Men mer om det en annan dag. 
Jag har vajsing med bloggen för mina länkar och etiketter i kolumnerna vid sidorna om inläggen syns inte, trots att inga inställningar är ändrade. Jag hittar inget om det på Bloggers sida heller, men hoppas att det löser sig. Har ni sett om andra har problem? Det viktigaste är ju att inläggen syns, och de gör de fortfarande i alla fall. Pust! 
Tack för hjälpen Ullis! Nu är allt som det ska igen :o)

7 kommentarer:

 1. Jaha, har du börjat samla på sniglar. De med hus på kan man ju ha i trädgården som husdjur. Kan vara som när min dotter och hennes kompis hae den snigel som hette Snabba Blixten. De sade han han var så snabb att ta sig fram. Vad heter dina ? Lisbeth T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr fick de inga namn :-) Min man placerade dem vid dammen, om de ville bada, men efter en stund hade de gömt sig. Sicka typer! ;-)

   Radera
 2. När jag var liten. Samlade jag och syrran vinbärssnäckor. Vi byggde ett helt landskap åt dem i ett murartråg. Tyvärr rymde de och jag tror att många mötte döden under gräsklipparen.
  Jag hjälpte Annika i kolmåreden som hade samma problem med sin blogg för ett tag sen. Ska se om jag hittar mailet, jag återkommer! Kramar Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ullis är en verklig klippa när det gäller bloggen. Hon har hjälpt mig mer än en gång!
   I min trädgård har vi som tur är flera gånger mer vinbergssnäckor än mördarsniglar. Vinbergssnäckorna älskas av barnbarnen

   Radera
 3. Fina stenar från semestrar har jag i en burk, men samlar inte direkt. Som liten samlade jag på fina tändsticksaskar, frimärken och glasögon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så spännande att samla på glasögon! Hur många hade du?

   Radera
 4. Vinbärssnäckor fanns det gott om på min barndomskamrats sommarställe och det krasade så läskigt under skorna när man sprang till dasset på kvällen.
  Kram

  SvaraRadera