14 nov. 2019

Obenägen

Dagarna är så korta, jag hinner ingenting tycker jag. När jag kom hem från jobbet idag var solen på väg ner men himlen inte helt mörk än. 
Skönt. 
Senaste tidens pyssel är en virkad kattsvans till min lilla brorsdotter som ska vara katt i en pjäs. Självklart rycker en svansfixarfaster ut vid sådana tillfällen! 
I två hus på den sista vägsträckan innan vårt hus är det nu adventspyntat med ljusstakar och stjärnor. Det är förmodligen samma hus som plockar bort julsakerna först av alla. Varför sker den här förskjutningen, med adventspynt i mitten av november och julpyntat till första advent? Det tar liksom bort lite av magin med adventstiden och julhelgen. Eller så är det bara jag som är förändringsobenägen. Igen. 

2 kommentarer:

 1. Jag håller med dig - adventsljusstakarna kommer upp lagom till första advent hemma hos mig. Sedan fyller vi på med pyttelite julpynt vid lucia och framåt. Att jag sedan ser de hus med adventsljusstakar långt fram i februari tycker jag är värre än de som är 'tidiga'. Kanske är vi ett utdöende släkte som vill hålla på traditionerna ;)
  Vilken underbar faster du måste vara som fixar svansar och troligen annat också vid behov.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller också med. Men jag hör till dem som gärna behåller elljusstakar till början av februari. Och det finns en slags tradition med det också: i kyrkan firas ju Kyndelsmäss (kyndel=ljus) i början av februari. Då är seden att man låter alla juleljusen brinna ner, typ så. Och angående julstjärnor så tänker jag i alla fall att den första julstjärnan s a s syntes nog även ett tag efter Jesus födelse. Då kan den få finnas i mitt fönster också:-).

   Radera