7 nov. 2019

Att använda trötthet

Jag är inne i en period med stressdrömmar och dålig sömn. Det är tröttsamt på många sätt. Jag undrar om det skulle vara lättare att acceptera stökiga och energikrävande drömmar om man verkligen visste varför vi har dem, vad drömmarna faktiskt har för syfte. Jag skulle så gärna vilja veta och jag tror inte att drömmarna enbart är till för att bearbeta och sortera intryck, även om det säkert är en del. 
Nåväl, i min trötthet så grejar jag lite här och lite där. 
Jag har sytt en liten vepa att fästa alla mina HP- och FB-pins på. 
Jag har en liten samling. 
Jag har sytt samman resterna från helgens kuddsömnad. Jag vet inte vad det ska bli men jag kommer nog på något
och så blev det några nya blommor i min skrivbok. 
Ikväll ska jag lägga mig tidigt, läsa en lugn och behaglig bok och förhoppningsvis sova gott i natt. Utan galna, uttröttande drömmar. 


2 kommentarer:

 1. Jag har också mycket jobbiga drömmar som känns otroligt verkliga vilket är jobbigt när jag vaknar. För min del är det olika versioner på jobbiga situationer jag upplevde för över 15 år sedan som också ledde till bland annat post-traumatiska symptom och långtidssjukskrivning. Det är såå himla jobbigt att återuppleva saker om och om igen, och ibland tycker jag det är jobbigt att gå att lägga mig. Man kan ju tycka att hjärnan borde ha bearbetat det vid det här laget...men tydligen inte...och jag är ju fortfarande sjukskriven så... Tack och lov att man har handarbete och hundar <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan känna igen det där att det känns jobbigt att gå och lägga sig för man vet att drömmarna kommer. Jag har också återkommande saker, men lite variationer och det är verkligen tröttsamt på många sätt. Hurra för handarbeten och våra fina djur!
   Kram!

   Radera