24 feb. 2019

När drömmar blir verklighet

När jag för flera år sedan fick mina första stickade grytlappar av min bästa Lena tänkte jag att det där skulle jag aldrig kunna göra själv, sticka flerfärgsstickning i bomullsgarn på tunna stickor, men jag drömde om att kunna eftersom det är de bästa grytlappar som finns.
I boken Inspirerende norske strikkemönstre av Wenche Roald finns, bland mycket annat, mönster till grytlappar med bin på och jag satte plötsligt igång och försökte.
Jag har gjort en, stickad i bomullsgarnet Catania. Den är tjock och kommer fungera helt perfekt eftersom den nästan är fyrdubbel med alla trådar som dras på insidan vid flerfärgsstickning. Kanske gör jag en till när andan faller på, kanske blir det bara den här. Den var i alla fall rolig att göra och maskorna är förvånansvärt jämna med tanke på att det är klurigt att sticka i bomullsgarn som är stumt att jobba med.
Det gick!
Härom natten drömde jag om en lampa gjord av en Ikea-korg och en ljusslinga. Jag drömde att det var superinne och att alla ville ha sådana lampor och när jag vaknade var jag först osäker på om jag bara drömt eller om det faktiskt var på riktigt.
Nu är det på riktigt i alla fall, för igår skaffade jag en korg, precis en sådan jag drömde om, och idag stoppade jag i ljusslingan. 
Det blev jättefint, till och med bättre än i drömmen. 
Slingan är också från Ikea men den har många år på nacken och finns inte att köpa längre, men det finns ju andra fina slingor om det nu skulle bli en grej att göra lampor av korgar och slingor. 
😉

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar