18 feb. 2018

All the love

Ärmarna och halsringningen på All the love-tröjan är stickade och hela tröjan är klar.
Mönstret är gjort av Joji Locatelli, välskrivet och lätt att följa. Min tröja är stickad i en tråd Indiecita Alpaca och en tråd Sandnes Tynn silk mohair på stickor 4 mm (3,5 mm till resår).  
Modellen är rejält oversize, ca 50 cm i rörelsevidd ska det vara enligt mönstret. Tröjan är jättefin, mjuk och har ett ljuvligt fall, det är bara ett problem och det är att jag ser ut som en turkos köttbulle i den. Jag visste egentligen att jag inte passar i oversizetröjor men jag chansade och drog en nitlott. 
Tröjan ska nu få en lätt blockning och sedan lägger jag undan den till det kommer någon i min väg som passar i en turkos, mjuk och fluffig oversizetröja. Och jag ska genast lägga upp något nytt, i en helt annan modell. 

4 kommentarer:

 1. Jättesnygg! Får man anmäla sig som frivillig? ;-)
  /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skulle kunna haden som tält Kerstin men du får gärna prova den när vi ses. ☺️

   Radera
 2. Går den att göra till kofta? Så himla fin färg och modell. Jag provade en fin grön jacka en gång och då sa min systerdotter: moster du ser ut som en stor grön tennisboll🎾 dessa ärliga barn😍 Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. I och med att garnet är väldigt halkigt så skulle jag inte gärna sätta saxen i den, det är för stor risk att maskorna kryper iväg åt alla håll, även om man säkerhetssyr på maskin. Jag tror att tröjan kommer passa på någon så den får vara som den är. Ja barn är härligt uppriktiga 😄 fast de lär sig snabbt vad vi vuxna säger är fint och fult och härmar oss. De kunde allt få ha sina barnögon lite längre ☺️ Kram

   Radera