5 nov. 2017

Söndagssysslor

Ingen stor röd hankatt har synts till idag så våra katter har gjort det de brukar göra, hänga med, titta på och hjälpa till. Maken hade god hjälp när han räfsade löv, han var i alla fall iakttagen.
Mina nya blågrönrandiga omaka fast ändå inte-sockor fick sig en uppsköljning och de rödgula välanvända behövde tvättas. 
Lagom söndagssyssla att tvätta stickade sockor. 
Halskragen till lilla dot har fått lite uppmärksamhet också, den har hamnat högt på prioriteringslistan av saker som stickas på. Mycket mer än så har det inte blivit gjort idag. Det är ju ändå söndag.

5 kommentarer:

 1. Hej! Förut idag skrev jag att jag blir så glad när jag läser din blogg om stort och smått. Jag skrev att det är så inspirerande och ger mig sån lust att göra allt möjligt. Så är det iof. Jag börjar på en massa grejer och avslutar inte så ofta för att jag börjar på nåt nytt istället.Jag skrev att strumpor stickar jag med istickshäl, men dina randiga här ovan ser så runda o fina ut. Jag vill gärna prova en annan häl så jag undrar, vilken sorts häl stickar du? Ja, nånting sånt skrev jag och så tryckte jag på feeel knapp.....och borta var det�� så nu gör jag ett nytt försök!
  Ha det så gott! �� Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, visst är det trist när det man lagt ner tid på att formulera bara försvinner! Tyvärr händer det då och då även för mig. Istickshälar passar inte mina fötter så jag har testat en massa olika. Fleegle (som finns på Järbos blogg, där finns förresten flera olika varianter om man stickar från tån och uppåt) är bra, kortvarvshälar enligt t ex Tant Ulltuss beskrivning (film finns på YouTube, sök på TantUlltuss) funkar också bra. Just de här hälarna är Fish lips kiss heel, ett billigt köpemönster som finns på Ravelry, det är en slags kortvarvshäl. Jag gillar den traditionella hällappen också. Jag varierar lite efter lust och vad jag tycker passar för stunden. Om du inte redan gjort den så föreslår jag att du börjar testa med Tant Ulltuss häl på Youtube. :)

   Radera
  2. De blågröna sockorna på bilden har Fish lips kiss heel, de rödgula har hällapp. :)

   Radera
  3. Du bjuder på både glädje o spänning!! Det var lite pirrigt i magen när jag kollade efter ett svar från dig. Tack för det! Nu ska jag titta på Youtube och lära mig nåt nytt!
   Hoppas du har det lika vackert med rimfrost o sol som det är här hos mig. Ha det så gott! Kristina

   Radera
  4. Tack! Ja det var underbart vackert med rimfrost här idag. Härligt! Lycka till med hälarna!

   Radera