23 nov. 2017

Mebonden

Min tredje vantar i Eli/Skeindeer knits Selbu mitten club är klara. Mebonden heter mönstret.
De här är stickade i Novitas 7 bröder på stickor 3.5 mm och de blev lite för stora för mina händer. Det här garnet uppförde sig inte riktigt på samma sätt som Ullcentrums 3-trådiga som jag använt till de två tidigare paren. Att gå ner i stickstorlek hade varit bättre. 
Jag spegelvände mönstret på mudden på den andra vanten, i övrigt har jag följt mönstret. De här var riktigt snabbstickade, inga långa flotteringar att hålla reda på. 
Om man stickar vantarna i den ordning de publicerats så ökar svårighetsgraden något, jag stickar tvärtom eftersom jag kom in sent så de har blivit lättare och lättare att göra. Ganska kul men sista mönstret släpps nästa vecka och då är jag i fas.  
Det är lite dämpat i huset vid havet idag, maken har bihålebesvär igen och katterna tycker inte vädret lockar till att vara ute så de trampar omkring inomhus och ser lite småsura ut. Jag är glad att jag kan försjunka i en stickning med en ljudbok i öronen, då gör lite gråväder ingenting. 
Katten och hunden jag stickade igår har jag repat upp igen, jag gör om med tätare masktäthet och jag tror det blir finare och bättre. En upprepad stickning är roligt som räcker längre helt enkelt. Det är bra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar