10 mars 2014

Det sköna

Den vackra morgonhimlen lovade en fin dag. Det blev det, om man ser till vädret. 18 grader var det ute när jag åkte hem från jobbet och jag borde varit jätteglad. Ibland räcker det att le och så känns det bättre men nej, på eftermiddagen tog utmattningen över. 
Vilken tur att jag kunde glädjas lite åt sjalen Dotted!
Den är verklligen ljuvlig! 
Stickad i underbara Silkbloom fino från BC garn på stickor 4 mm. 2 nystan räckte till den lilla storleken i mönstret. En påse pärlor gick nästan åt. 
Jag har skrivit det tidigare och gör det igen - lystern i garnet är fantastisk! 
Sjalen blev större än jag trodde, det är ingen jättesjal att svepa in sig i men en fin sjal att hänga över axlarna. Jag kommer göra en Dotted till, absolut.

Dagens ruta blev så där mittemellan. Mellan det vackra och det som värker. 
Visst blir det bättre av en vacker sjal!
Det sköna läker det onda.

7 kommentarer:

 1. Sjalen blev ju helt ljuvlig och inte alls så liten som du trodde. Bilden på den "flygande" sjalen är underbar, precis som många andra av din bilder. Kram

  SvaraRadera
 2. Mycket vacker sjal. Jag har sagt det förut och säger det igen: Du tar mycket fina bilder. De gläder mig varje gång jag läser dina inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så roligt att bilderna gläder dig! Det gör mig glad :o)

   Radera
 3. Vilken underbar sjal. Har mest ägnat mig åt småsticke det senaste - börjar klia i stickfingrarna för att sätta igång en sjal igen. Fast jag har sagt att islandskoftan måste bli klar innan...
  När kraften är slut så är den och inget väder i världen kan ändra på det - men trots allt så blir man inte lika låg när solen lyser upp ens trötta och tunga väg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant. Solen och ljuset är guld värt. Tycker du om att sticka in pärlor är den här sjalen både lätt och rolig att göra. :o)

   Radera
 4. Har aldrig stickat med pärlor - skulle du rekommendera den för en sån nybörjare? Sjalar och spets har jag ju gjort innan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den här är en bra sjal att börja testa pärlor på! Titta gärna på min lilla film om hur jag gör när jag stickar in pärlor :)

   Radera