26 jan. 2014

En annan version

Det snöar igen och det blåser kallt ifrån Kalmarsund. Ibland känns det väldigt väl att vi bor nära havet men trots det fick jag med maken ut på en söndagsskymningspromenad. Kallt i motvinden men riktigt behagligt i medvind. Jag var förstås ordentligt klädd, som en michelingubbe ungefär.
Skuggan av mig i snön ser precis ut som jag, - en enfärgad version av mig. 
När vi gick i motvinden så stack de små snöflingorna i ansiktet. Då känns det att de är kantiga. Inte det minsta fluffiga och mjuka.
Lilla dot som bor några mil norr om oss påstod att hon varit ute och promenerat i solen i dag. Det hade jag svårt att tro på, för här har minsann inte varit någon sol. 
Kanske var det just bristen på sol som gjorde att dagens ruta blev grå? 
I morgon kommer den tredje delen av Ysoldas mystererimönster Follow your arrow och jag är just klar med del två. Jag valde mönster 2A och hade ju sedan tidigare gjort 1B.  
Min sticka är lite kort så jag kan inte sträcka ut sjalen riktigt i sin helhelt längre men så här ser den ut. De som i stället valt mönster 1A och 2B har stickat något helt annat. Jag är faktiskt lite sugen på att sticka en sådan variant också. Bara för att se hur det blir. Skulle jag vara nyfiken? Jo kanske.

1 kommentar:

  1. Så fin den är din ny mysteriesjal. Du är inte nyfiken, du vill bara så gärna veta :)

    SvaraRadera