10 nov. 2013

Nytt liv för gamla knappar

Den här helgen har varit full av gäster, mys, bus och ritande. När syskonbarnen ritade städer och målade Bamse så ritade jag ett träd. Träd ritas bäst upp och ner tycker jag så det här är ritat just upp och ned men  rättvänt ser det ut så här.
Lite skäggstubbsvasst tyckte jag. Ett höstträd konstaterade 7-åringen kort och gott.
På eftermiddagen när huset plötsligt blev tyst och tomt och jag behövde något att hålla i händerna så blev det, hör och häpna, ännu en mössa. 
Eftersom det är mörkt ute alltjämt så tas många bilder i badrummets skarpa ljus för tillfället. Så får det vara ett tag. 
Mönstret heter Mimi Clochette och jag har stickat i Madelinetosh Tosh MO, merinoull och mohair, på stickor 5 mm. 100 gram gick åt precis exakt för det är mindre än en meter garn kvar.
Hela brättet är dubbelt så den här mössan kommer bli varm och skön. Perfekt för mig som inte gillar när det blåser in i öronen. 
De vackra knapparna kommer från en gammal nedlagd kappfabrik i Kisa.
Två härvor garn till finns i min skatt så jag ska göra en halsduk eller krage som passar till mössan.

6 kommentarer:

 1. Jag är normalt inte så förtjust i mössor, men den där var ju en jättesnygg modell!!

  SvaraRadera
 2. I love hats and this is just beautiful!

  SvaraRadera
 3. Riktigt snygg modell på mössa. Den gillar jag!!
  Lotta

  SvaraRadera
 4. Riktigt snygg mössa. Trädet ser mycket stickigt ut (haha). Ritade du uppifrån och ner, jag tror att Lars Lerin målar sina tavlor uppifrån och ner. /Monika

  SvaraRadera
 5. Jättesnygg! MEN jag kan ju inte läsa stickmönster på engelska- finns det på svenska?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske dax att lära sig sticka på engelska? :-) Det finns bra och enkla översättningar av vanliga begrepp på nätet och på t ex Drops.se kan man se videofilmer på alla sorters maskor och väljer man engelska så får man rätt begrepp till momenten. Vill man alltså veta vad purl betyder så väljer man P och sen purl, tittar på videon och ser att det är aviga maskor :-)
   http://garnstudio.com/lang/en/video.php?sort=&thumbnails=&categoryid=1 Kolla och testa, det är inte så svårt. Och kör man fast kan man alltid fråga.

   Radera