27 feb. 2011

När kommer vilodagen?

Hur ska man hinna allt? Jobbar man heltid så blir det inte mycket tid över för hus, hem OCH hobby, så man får liksom välja vilket som går först. På dagens lista stod:
Tvätta - Check! Flera maskiner körda.
Stryka - Check! Ett stort berg är nystruket och allt är inlagt på sina rätta platser.
Bädda rent i sängarna - Check! Eller i alla fall halvvägs... när vi lägger oss ikväll kommer vi upptäcka att täcken och madrasser är utan lakan, vi muttrar en ramsa, men bäddat blir det!
Sy nya gardiner till sonens rum - Check! Fast frågan är när de kommer på plats...
Fixa det sista på restquilten av Kaffe Fassett-tyget - Check!
Det kommer ett mönster - jag har börjat på det, så nu är det bara lite kvar. :o)
Visst ser det gosigt ut med minky-baksidan?
Gos och mys!
Jag hämtade en gammal tvättkorg från källaren, och i den ligger nu flera mystäcken. Bara att hugga tag i ett när behov uppstår. Fast ett ska ju flytta hemifrån snart, så det får man inte mysa med, och makens mysquilt användes när jag tog bilden, så den kom inte med. Jag gillar att de används!
Jag vill gärna fylla på mina lager lite inför Mässa för de 6 sinnena som Lottas omtanke ordnar 8 maj, och kanske kommer nyaste sjalen med där... Jag har inte bestämt det än.
En kollega sa till mig i fredags att han är så trött att han inte orkar göra det han tycker allra roligast, nämligen utöva sin hobby. Sorgsamt. Stora tankekramar till honom! Och kanske en till mig, eftersom jag fortfarande har gruvligt ont i min mun - fast, tack och lov, inte hela tiden.
***Anette L***
8 kommentarer:

 1. Så där gör jag också...river ur lakanen på morgonen för att på kvällen muttra och bli irriterad för att det inte finns några i sängen:o)

  Du verkar ha varit hypereffektiv. Grattis! Jag är förkylningsdåsig:o(

  SvaraRadera
 2. Dina check riktigt klingar i rutan när jag läser ditt inlägg. pling,pling klart!
  Korgen med mysquiltar manar till eftertanke här i Komården. Kanske till nästa vinter- tänk om det fanns här också...bara att ta när värmen inte riktigt vill hålla kvar i huset

  SvaraRadera
 3. Ditt renbäddningssystem är sammalika här, mutter mutter...Men nu fick jag inspiration till alla mysquiltar, såklart att de ska få en egen korg!! kramen..

  SvaraRadera
 4. Kul "bekännelse"!
  verkar vara fler som har samma "ritual" med sin bäddning!
  Kvilten är jättefin, men din sjal!
  Ojojoj!!!
  kram Maja

  SvaraRadera
 5. Är det Anettes, sa dottern. Snygg sjal. Jag längtar till vi ska ha sykurs.

  SvaraRadera
 6. Jag gör samma som dig när jg ska bädda rent, sparar en del till kvällen!
  Härlig Kaffe Fassett kvilt! Färgerna gör en glad! Din sjal är också så snygg. Jag tror det måste snart bli en sjal här också! Så sköna att värma sig med när det är lite ruggigt!

  SvaraRadera
 7. Din sängbytarteknik är en klassiker här. Det är en metod jag har för att få lite hjälp, armarna räcker inte. När jag känner som din kollega brukar det vara dags att stanna upp. Annars kan det bli för bra. Hälsa honom att ta vara på sig. Det får du också göra.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 8. Ett sånt läckert stickmönster på sjalen! Minky verkar gosigt! Kram Katarina

  SvaraRadera