13 aug. 2007

Gräsligt sytt

Nu är semestern slut! Varför går den så fort? Jag har inte alls hunnit sy så mycket som jag hade velat, och jag har inte scrappat alla sidor som jag hade tänkt, och jag har massor med saker att göra här hemma som jag inte hunnit än....
Nåja, jag hade kanske inte orkat ha mer semester trots allt, för jag har inte legat helt på latsidan. I helgen som gick så satte vi igång med projekt renovera kökssoffan. Vi köpte den för några hundralappar för ett bra tag sedan, och den var ljusblå och i ganska dåligt skick, blekt och skavd. Den var ändå efterlängad som förvaring av mina lapptäcken, så den fylldes fort och när en soffa är full med grejer så är det väldigt svårt att måla den... Men nu är det gjort! Nu fattas bara det nya tyget som ska klä sittdynan :-)

Här kommer en före- och efterbild. Lite otraditionellt med en mörkgrå soffa kanske, men den ska stå mot tegelväggen som syns i bakgrunden, och det blir så läckert! Soffan är bäddbar, och rymmer mååånga täcken!

      

Ja, och så var det det där gräsliga som jag skrev om i rubriken...
I september 2006 gick jag en kurs för norska Bente Vold Klausen. Vi skulle lära oss att sy böjda former, och Bente hade riktat in sig på ögon och munnar. Jag sydde munnar, men måste haft en helt ruskig dag när jag valde mina tyger, för de är hemska! När jag kom hem från kursen hamnade de färdiga munnarna huller om buller med påbörjade och allt glömdes bort. Jag hade ingen som helst avsikt att sy klart det där hemska. Inte förrän häromdagen när jag städade lite i syrummet. Plötsligt ville de där munnarna bli någonting - och det blev de!
Trots hemska tyger, trots att det är ett mönster som jag inte förstår att jag valde så gillar jag de här små krakarna. Och min 15-åriga dotter sa spontant "Vad snyggt!" när hon fick se vad det blev. Ja, det här kanske tilltalar en 15-åring...

Snett och vint - det är bara förnamnet, men någon slags charm är det trots allt över dessa gräsliga trutar.... Puss på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar