14 mars 2020

Kontraster

Hur har ni det? Hur mår ni? Ni är väl rädda om er och de runt omkring er?
Igår fick vi påhälsning av Herr Vinter. Det snöade rejät några timmar och även om halva mars har gått så tycker jag verkligen om när världen blir vit.
Det ger mig ro i själen med vita träd, vita stenar och ett tjock vitt täcke på marken.
Jag hade en del saker att fixa igår men allt hann jag innan det började snöa så jag behövde inte ge mig ut på vägarna och det var skönt.
Idag vaknade vi till en strålande morgon. Solen som reflekterades i snön och havet var nästan mer än mina sömndruckna ögon klarade av men det var samtidigt så underbart fint.
Nu är den mesta snön borta igen, precis som det ska vara så här års. Lite vår, lite vinter och sedan vår igen.
Som konstrast mot vit snö stickar jag svart spets. Den är nästan omöjlig att fotografera men jag gjorde ett försök när sjalen var färdig och utspänd.
Lika svårt som det är att kisa mot starka solreflektioner i snö, lika svårt är det att sticka svart spets i lampljus. En utmaning och det gillar jag.2 kommentarer:

  1. Visst är det vackert med snö?! Fin sjal! Tyvärr kan jag inte handarbeta i svart just nu... Mina ögon klarar inte av det så jag får skaffa nya glasögon först...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svart är svårt att jobba med. Mina glasögon duger inte för broderi just nu så det får snart bli en ny investering även för mig.

      Radera