7 jan. 2020

Mysläsning

Julledigheten är slut och idag ringde klockan tidigt. Vardagen har rullat igång med besked men igår nyttjade jag dagen på bästa sätt, med te och böcker. 
Tre feelgood-böcker blev lästa i snabb följd. Ibland är det skönt att läsa fort, vända blad efter blad, utan större krav på tankeverksamhet. 
Först ut var Jenny Olivers En vinter i Paris som handlar om en tjej med svårt att hantera julen på grund av att hennes mamma dött under en jul. Hennes vänner skramlar till en Parisresa och deltagande i en bagartävling. Inget är särskilt trovärdigt men det är helt klart en mysbok och drömmar är inte fel även om tjejer faktiskt drömmer om andra saker än stiliga fransmän hela tiden. Vill man läsa böcker med mer realistiskt innehåll så kanske man inte ska välja denna men vill man försvinna in i fantasin en stund är den här boken utmärkt. 
Näst på tur var två böcker av Debbie Johnson. Med receptet ensam övergiven kvinna, en gudomligt vacker plats, goda muffins och en någon tystlåten karl har Debbie snickrat ihop två gulliga böcker. Den ena handlar om Laura, en ung änka, och
den andra om Zoe som förlorat sin bästa vän och fått vårdnaden om hennes tonårsdotter. Det kan ju bara sluta bra, eller hur? Mysigt, lättläst och precis vad min trötta kropp behövde! 


1 kommentar:

  1. Ja, ibland är det perfekt även med overkliga böcker. Att försvinna in i en stund. Imponerande att du hinner läsa tre böcker på en dag!

    SvaraRadera