31 juli 2015

Månadsbokslut juli och berättelsen om en ny väska

Igår sydde jag en väska som nästan knäckte mig. Jag ska berätta mer om den alldeles strax men först kommer månadens bokslut.
Juli har varit en produktiv månad på många sätt. Jag har maskat av en Pop spots-sjal, en Peipponen-sjal och fyra par yoga sockor, två turkosa och två melerade. 
Jag har sytt mycket, mest beroende på en veckas symester förstås men även efter den eftersom sylusten gärna sitter i ett tag.

En Bionic gear bag, fyra små jeansbenspåsar och så Väskan med stort V, mer om den snart. 
Jag har också gjort klart två lapptäcken, en löpare och en antiglidmatta till symaskinspedalen. 
Jag bestämde mig redan i juni för att ta semester från mätandet av promenerade kilometer i juli eftersom livet är lite annorlunda när man far omkring och har gäster och så där. Ett axplock av månadens höjdpunkter blir det i stället för promenadbilder.
En rolig månad!

Ja, så var det det där med väskan.
När jag var på symester var det flera som sydde Mossbys Lagom-väska med mönster i tidningen Fat Quarter och jag fick lust att göra en egen. Sagt och gjort, igår letade jag fram nummer 4-2013 av Fat Quarter och plockade fram grejer. Jag har bestämt mig för att använda sådant som finns i mina hyllor och därav blir valen av vadd och mellanlägg inte alltid de bäst lämpade men jag vill verkligen använda det som finns hemma innan jag köper nytt. Ni kanske kan ana vart åt den här historien lutar?
I stället för att välja ett av alla nya tyger som finns i min tygsamling så fick jag för mig att använda spillbitar sedan jag kortade av gardiner köpta på Hemtex. Tyget är lite kraftigt och stabilt, bra för en väska tänkte jag.
I väskan är det både vadd och mellanlägg. Vadden jag valde (alltså hittade i hyllan) var en kraftig termovadd. Det blir ju bra tänkte jag. Jag hittade också väldigt stadig vliseline. Jättebra ju!

Som ni förstår har jag nu en skottsäker väska som kommer att hålla i hundra år. Det vill säga om sömmarna håller för min symaskin klarade inte av så många stadiga och stablia lager. Efter två avbrutna symaskinsnålar och en symaskin som stoppat flera gånger "av säkerhetsskäl" så ville jag bara gråta. Så mycket jobb och så fick jag inte ihop de sista sömmarna! 
Som väl är har jag inte bara en symaskin! Jag fick plocka fram min gamla trotjänare. Den hade också problem och ännu en symaskinsnål gick av men till slut var alla sömmar på plats. Pust! 
Jag vet att det är opraktiskt med en väska där tyget är mestadels vitt men vad sjutton, den går väl att tvätta? Ihhh, tänkte inte på det...
Jag är väldigt nöjd med väskan och jag lovar, den står stadigt när jag ställer ner den! 
Allt ska ju inte vara enkelt här i livet och jag är övertygad om att det kan vara praktiskt med en pansarväska. Någongång.
Men visst är den fin?!

13 kommentarer:

 1. Den är verkligen kanonfin.

  SvaraRadera
 2. Hurra för fin pansarväska. Tror verkligen man har användning för en sådan ibland.

  SvaraRadera
 3. Jättefin väska som du sytt. Så bra att använda det man har hemma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det känns bra att ta lite av lagret! :)

   Radera
 4. Jättefin blev den! Och vilken rolig och skön månad du har haft!

  SvaraRadera
 5. Du är en otroligt uthållig person, som trots strul med nålar o maskin uthärdar- det ska bli klart!! Men resultatet blev ju strålande och jag själv ska nog leta reda på det där nr. Av FQ. 😉

  SvaraRadera
 6. Ja väskan blev superfin!! :) Underbart härlig!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så snygg och välgjord! Jag som inte kan sy alls är full av beundran och grön av avund ;-)

  SvaraRadera
 8. Efter allt ditt besvär med väskan blev den ju kanonfin och du har verkligen varit flitig med syendet under juli! Kram

  SvaraRadera
 9. Jättefin väska och fina tyger ihop! Vad mycket du hunnit med under månaden. Jag ska nog skaffa det numret av tidningen, den väskan gillar jag.

  SvaraRadera
 10. Så läcker väskan blev! det rödrutiga gillar jag som detalj!

  SvaraRadera