14 juli 2015

Ho hoo

Sy-mesterns andra dag har jag använt till att göra färdigt ett litet mystäcke. Framsidan är gjord av en charmpack men Moda-tyger samt en halv meter annat tyg till bårder. Baksidan är underbart mjuk Minky. Mjukare tyg är svårt att hitta.
Efter mystäcket så var jag så trött att jag sov en stund. Sy-mestrar är ju också till för vila tänker jag.

Långt efter den stora uggleboomen så har jag äntligen hakat på trenden. Materialet har mognat länge och väl hemma hos mig men nu är ugglorna snart klara för att flyga.
En väldigt lång sträcka langettsöm väntar i morgon. Jag gäspar av bara tanken.
Efter middagen serverades chokladpaj och flädersorbet. Vi har det bra alltså!

Jag fick en fråga hur jag gjort antiglidskyddet till symaskinspedalen så här kommer en kort beskrivning på hur jag gjorde.

Jag köpte en rulle med antiglidmatta. Det finns på Jysk, TGR med mera och kostar si sådär 20 kronor för en rulle som är 30 cm bred och kanske 120 cm lång. Jag klippte till två bitar, båda lika stora, som var större än pedalen så att även foten får plats. I mitt fall klippte jag bitarna 30 x 35 cm för det är en stor pedal till min symaskin. 
Sedan kantade jag runt antiglidmattan med en tygremsa 6,5 cm bred som pressats dubbel. Det är svårt att få antiglidmattan att matas i symaskinen så jag la bakplåtspapper under som jag sydde fast och rev bort när kantremsan var på plats. Jag sydde kantremsan först traskant mot traskant med den dubbla antiglidmattan och sedan vek jag den runt och sydde fast från andra sidan, som en vanlig avslutningskant på ett lapptäcke. 
Slutligen gjorde jag en liten kudde av tyg och tunn vadd som jag sydde fast på ena kortsidan av antiglidmattan, som ett extra stopp för pedalen. Jag har nu använt mattan i två dagar och den fungerar riktigt bra. Jag har inte behövt leta efter pedalen med foten en ända gång.

Nu är det dax för ytterligare lite vila. I morgon väntar ju langettsöm
och då lär ugglorna hålla mig vaken.
1 kommentar: