5 sep. 2013

Starksköra människor

Min kropp har protesterat mest hela dagen och varit värkig och bråkig. Jag tänkte att en promenad i det vackra vädret skulle trolla bort lite och det var en bra och skön medicin.
Vi gick i närområdet jag och maken och nu när vi fått upp ögonen för grottor så hittade vi några små som vi inte sett tidigare. 
Jag fascineras ofta av naturens samverkan mellan olika material, som här ett träd mellan bergknallar. 
Den här är ännu roligare. En sten invuxen och upplyft av ett träd. Hur går det till när naturen kommer på sina hyss? Helt underbart!
Ser ni foten? Maken kravlade sig in i en grottgång men jag vågade inte ens ta mig ner i bergsskrevan för då hade jag nog inte tagit mig upp igen. 

För övrigt så har jag läst. Läst och gråtit av igenkänning. Den här boken handlar på sätt och vis om mig. 
Maggan Hägglund och Doris Dahlin har skrivit "en överlevnadsbok för sensitivt begåvade" och jag är så glad för att jag fått den i mina händer! Jag har ju tidigare skrivit om andra böcker inom området med högkänsliga människor men ingen så lättillgänglig och rakt på sak som den här. Det märks verkligen att Maggan och Doris precis vet vad det handlar om eftersom de båda själva är, som de kallar det, starksköra.
Tror du, eller vet, att du är högkänslig så rekommenderar jag verkligen den här boken. Likaså om du delar livet med en som är det. Boken läser man på ett par kvällar.. 
"Du började kånka på andras bördor. Någon måste ju göra det."

Jag la några av mina bördor i skogen i dag. Där kan de stanna. 
Och jag går vidare.

5 kommentarer:

 1. Jag tycker att beskrivningen starkskör är så bra. Att man kan var så skör inombords även om utsidan kan verka stark. Att acceptera att det sköra också är en sorts styrka jobbar jag också på. Kram

  SvaraRadera
 2. Den boken verkar verkligen vara intressant. Kanske ska ta och läsa den...

  SvaraRadera
 3. Åh, tack för tipset!
  Känner igen mig som stensamlare:))

  SvaraRadera
 4. Hm. Kanske borde läsa den...

  SvaraRadera