19 aug. 2012

Bönbok och Niceville

Åh, en härlig sommardag mitt i augusti! Perfekt att den inträffade på en söndag så vi kunde njuta, och njuter, hela dagen.
Här var temperaturen över 28 grader mest hela tiden så jag passade på att läsa ut Bönbok för en vän av Joan Didion. Åh vad jag gillar hennes karga språk och hoppande tankar, precis som om jag hade tänkt dem. Den här boken är från 1977 men utgiven igen efter succén med Ett år av magiskt tänkande. Så bra!
Efter det fortsatte jag lyssna på Niceville av Kathryn Stockett. Jag har nu lyssnat på 11 av 16 cd-skivor och jag är som trollbunden! Fascinerande människoöden i amerikanska södern på 60-talet då en svart hemhjälp var en självklarhet för de rika vita. Hemskt, för det har ju faktiskt hänt - och inte för så väldigt länge sedan! Och tyvärr händer det fortfarande, bara i andra skepnader.
Medan jag lyssnar stickar jag. Min trehundrafemtielfte eller nåt sånt Shetland lace triangle shawl och mönstret är så fint och lättstickat. 
Ja, det är varmt, både ute och inne. 
Snart, snart är sjalen stor nog. 
Om fem cd-skivor eller nåt sånt.

5 kommentarer:

 1. Niceville är riktigt bra, både som bok och film!

  SvaraRadera
 2. Niceville låter som en bok som måste kollas upp. Sjalen blir jättevacker! Kramar Ullis

  SvaraRadera
 3. Niceville är en riktigt bra och tänkvärd bok!
  Härlig stickning/sjal du håller på med.

  SvaraRadera
 4. Jag har hittat Niceville på Storytel och ska börja lyssna på den idag. Det sägs så mycket gott om den. Jag har börjat läsa den två ggr men det har inte funkat. Är i samma läge som så många andra (det läget att läsförmågan har försvunnit) längtar till den dagen då bokläsning funkar igen. Men tills dess är ju ljudböckerna kanon.
  Sarah

  SvaraRadera
 5. Nice är en både tänkvärd och härlig bok. Filmen också tycker Elisabet i JÄrfälla

  SvaraRadera