1 jan. 2021

Nytt (och lite gammalt)

2020-års sista stickning blev en Elven Cloche, en asymmetrisk mössa.

Den är stickad i ljuslila Merinokamel från Stäkets hantverk tillsammans med mörklila dubbelt hållen Austermann Merino Lace och är stickad på 6 mm-stickor. Hela mössan väger 93 gram och den är mjuk och varm. Jag förlängde mössan med sex varv för att den skulle gå ner ordentligt över mina öron och eftersom den stickas uppifrån och ner var den lätt att prova längs vägen.
En liten knut har den högst upp på huvudet.
En riktigt rolig stickning och garnet är ljuvligt.

Nytt år och ny månad betyder nya sidor i min journal.
Jag ville hålla januarisidorna enkla och ljusa men ändå varma.
Första sidan och
kalenderuppslaget fick varsitt hjärta och
det finns en ännu helt tom sida för idéer och tankar. Kanske blir den fullskriven innan månaden är slut, kanske förblir den tom (fast det har hittills aldrig hänt).
Förstasidan som markerar nytt år höll jag riktigt anonym, här tas inte något för givet gällande det nya året...
Ett enkel årsöversikt är bra att ha,
det är ett uppslag jag brukar ha stor nytta av.
En sida för årets födelsedagar och presenter är förberedd,
liksom en ny sparkalender. Jag började med en förra året och det var roligt att spara på det sättet så jag har gjort en ny. Den nya är tom och förra årets fullt ifylld.
52 rader med ett belopp per rad och när den radens belopp är insatt på sparkonto fyller jag i med en fin färg. Det är 52 rader, en per vecka, men jag tar dem inte i ordning utan sätter undan ett belopp som passar just då och ibland tar jag flera rader/veckor på en gång. När hela sparkalendern är ifylld finns det 10 000 kr på sparkontot, att spendera efter tycke och smak. Kanske ska jag sikta in mig på en robotdammsugare i år... Är det någon som har en och kan ge råd? Är det ens något att satsa på?

De senaste åren har jag skrivit upp alla garninköp och det garn jag använt. 2020 köpte jag 7,9 kg garn, vilket känns som orimligt mycket, men jag stickade och virkade upp 13,55 kg så det blev i alla fall en total minskning på 5,65 kg. Bra jobbat av mig!
Varje månad får ett eget tema i min journal och inspirerad av andra Bullet journal-användare gjorde jag en årssammanställning av 2020-års teman. En liten miniruta för varje månad. Det var ett par roliga timmar vid skrivbordet.
Så där ja, nu kan vi lägga 2020 bakom oss och 2021 ligger redan för våra fötter.
Gott Nytt År allesammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar