21 juni 2020

Rosa rosa

Midsommarhelgen är över, sommarsolståndet har varit och idag har det varit grått och regntungt hela dagen. En helt perfekt dag för vila och uppladdning alltså. Jag har mycket på schemat den kommande veckan så att börja utvilad känns bra.
Jag har småstickat lite och gjort en söt liten kofta.
Mönstret är från Celia Dackenbergs bok Lånat Sparat Ärvt och Nytt.
Jag använde Onion Fino bomull/ull, ett helt ljuvligt garn att sticka med och det gick åt 3 nystan brunt och två av vardera rosa.
Stickor 3 mm och storlek 1 år. I mönstret är koftan gjord av en eller två färger men eftersom jag hade tre så blev det tre. Det var lite onödigt trixigt att hålla reda på tre nystan så om jag gör den här koftan fler gånger ska jag hålla mig till en eller två färger. Jag gillar dock hur randningen blir med tre, från rosa möter rosa högst upp till breda ränder av alla tre färgerna längst ner.
För att dölja långa trådbyten i nederkanten stickade jag en liten brun kan längst ner, annars har jag följt mönstret. Ett alldeles superfiffigt mönster som jag varmt rekommenderar.1 kommentar:

  1. Jag har precis stickat klart en liknande kofta, den här gången i enfärgat. Jag följde mönstret "Den rätta bebiskoftan" från boken "Varmt och stickat : vantar, mössor, sockor, sjalar, tröjor och lite spets" av Eva Trotzig and Erika Åberg. Och räknade om till större storlek eftersom barnet som ska ha koftan är 2½.

    SvaraRadera