15 feb. 2020

Rensa och röja

Den här grå och blöta så kallade vintern känns det som om jag vandrar i gyttja. Det är tungt, tar tid och jag kommer liksom aldrig fram till punkten när det känns lätt, ljust och motståndsfritt fast den här veckan har helt klart innehållit några fina ljuspunkter. 
Förra veckan drog jag igång ett rens- och röjprojekt och äntligen börjar det mesta komma på plats igen. Tänk att det alltid måste bli jättestökigt innan det vänder och blir bättre när man röjer och rensar. Även om man är förberedd så tar det nästan all kraft att fortsätta när man lyckats stöka till värre än det var från början. Pust. 
Idag har jag tagit mig tid att läsa och rita lite, skönt för själen att vila bland ord och fantasiblommor. 
Förra helgen rensade jag ut lite restgarner och annat som jag inte trodde jag skulle använda. Nästan direkt var jag i påsen och plockade upp ett nystan Cascade 220 Heather, rester från en kofta jag stickade för flera år sedan, för garnet ville bli en liten tröja och en mössa. Så kan det bli när man rensar! 
Tröjmönstret heter Flax och är ett gratismönster på Ravelry, gjort av Tin can knits. Jag gjorde storlek 1-2 år. 
Den lilla mössan är en Garter ear flap hat, också det ett gratismönster, från Purl Soho. 
Bra utdelning av garn som var på vippen att skänkas bort eller kastas. 

2 kommentarer:

  1. Det är exakt så jag har känt den senaste tiden också... Undrar om det är avsaknaden av snö och kyla som gör att man känner sig så dyster...?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror faktiskt det men nu kommer snart mer ljus och sol!

      Radera