6 aug. 2016

En känsla av hopp

Ibland tycker jag att jag har för mycket garn när garnskåpet svämmar över och det ligger garn lite överallt. Vid ett sådant tillfälle härom veckan satte jag igång ett garnslukarprojekt. Virkade saker går ganska fort att göra, ofta fortare än att sticka, och de slukar mycket garn - om man gör dem stora förstås. 
I mitt garnskåp låg nio härvor Drops love you 3, 50 % ull och 50% alpacka. Garnet är väldigt ojämnt spunnet och jag visste att jag inte ville sticka ett plagg av det, det som var avsikten när jag köpte garnet. Dessutom ligger inte Drops på min tio i topp-lista över bra och trevliga företag (kolla hashtaggen #droppadrops på t ex Instagram om du är intresserad) och ett bra sätt att göra sig av med garn är att använda det. 
Två varv vanliga enkla stolpar och två varv stolpgrupper tre om tre är hela mönstret. Virknål 3,5 mm.
Allt garn gick åt och till kanten använde jag Supersoft, ett nystan i färgen Venetian och ett i färgen Ink. Även dessa två nystan gick åt så totalt slukade filten 1900 meter och 550 gram garn. Den är ca 110 x 130 cm stor, lagom att ha runt axlarna eller över benen, eller lagom för ett barn. 
Ett stolpvarv runt hela, ett varv med luftmaskbågar och slutligen ett varv med fasta maskor. 
Jag skulle behöva göra några fler garnslukarprojekt men för stunden är jag nöjd med att ha slutfört det här. 

Tillhör du dem som tycker att det är magiskt vackert med regnbågar? Jag gör det, har alltid fascinerats av dem och kan titta länge, länge.
Igår kväll hade vi en vacker färgstark båge över viken och jag stod länge och försökte följa varje färg och se hur många färger och nyanser jag kunde urskilja. Det var många.
För mig bär alltid regnbågen med sig en känsla av hopp fast jag vet inte varför men jag låter det vara så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar