23 maj 2016

Böcker och träd = sant

Jag gillar träd och jag gillar böcker. Jag gillar också tanken på att träd kan bli böcker och sedan träd igen, fast jag har lite svårt för tanken att såga ner vackra, ståtliga och stolta träd även om det ska bli böcker av dem. Svår ekvation men det är ju ändå ett kretslopp.

När Pia och Dennis Kammeborn alldeles nyligen släppte sin bok Picknick - utflykter och inflykter, så ville jag ha den så mycket att jag gick in på Votums förlag och förhandsbeställde ett exemplar.
Boken är precis så fin som jag trodde, vackra bilder, milda texter och några recept på saker att fylla picknickkorgen med. Att läsa och bläddra i boken är som att vara i en skön dröm, en dröm där rabarbersaft och kanelbullar, vänner och solens strålar silade genom lövtaket är en självklarhet. En bok att njuta av. 
När jag ändå var inne på Votum förlags hemsida så bläddrade jag runt lite och hittade fler böcker jag ville läsa. Boken Till träden kunde jag inte motstå.
Det är en helt igenom underbar bok för en trädälskare! Jag har inte läst hela ännu men tittat och njutit av vackra bilder och den är så finurlig och fin, som till exempel texten om stamfränder, att ha träd som vänner.
Jag blir så glad att sådana böcker görs! Och jag är glad att båda de här böckerna kommit i min väg. 
Jag har beställt en tredje bok men den släpps inte förrän i juni så den får jag vänta på ett tag. Den handlar om Blå Jungfrun, ön vi ser varje dag från huset vid havet. Åh vad det ska bli roligt att läsa och bläddra i den boken! 
Jag gick en sväng i trädgården och berättade för äppelträdet om boken Till träd. Äppelträdet log och nickade och vippade på sina blommor.  
Skönt att vara vänner med träd, de springer inte iväg, de backar inte för svårigheter och de är väldigt trofasta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar