19 apr. 2016

Tungt täcke

Det tog sin tid men nu har Loppakoftan fått framkanter och jag satte saxen i den och klippte upp mitt fram. 
Nu återstår trådfästning, band ska sys över klippkanterna, knappar ska sys fast och så ska den sköljas upp och torka. Jag är fortfarande lite osäker på passformen men jag hoppas att den blir bra. Lite spänning i tillvaron. 

Jag har haft några stökiga nätter då jag drömt den ena märkliga drömmen efter den andra och jag har vaknat många gånger varje natt. Det är tröttsamt när kroppen och knoppen inte kommer ner i djupsömn så mycket som den skulle behöva. Jag har testat att sova med extra tungt täcke och faktum är att det stillar kroppen mer än bara ett lätt täcke så i natt blir det tungt täcke igen. Det finns så kallade kedjetäcken som är till just för detta men ett sådant har jag inte. Inte än i alla fall. 
Någon av er läsare som provat och kan berätta hur det funkat för er? Jag tror att många skulle behöva ett tungt täcke, ett täcke som ger en känsla av skydd, trygghet och lugn. En hjälp att stilla kroppen och framförallt hjärnan. 
Luna behöver inget täcke. Hon sover så gott och rofyllt ändå. Min fina Luna. 

5 kommentarer:

 1. Hej Anette! Jag har ett kedjetäcke, det funkar väldigt bra, tyngden i täcket gör att man går ner i varv, känner sig lugnare. Nattsömnen blir betydligt bättre, det kändes lite konstigt i början, men det gick snabbt över. Hoppas du får ut något av min erfarenhet. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är så bra att höra erfarenheter från en som använder kedjetäcke! Jag ska verkligen fundera på att köpa ett.

   Radera
 2. När jag var lite sov jag med lapptäcke som var fyllt av nån sorts lumptrådar. Riktigt tungt och skönt. Visst sover man bättre med lite tyng som håller kroppen på plats. Kram och hoppas du sover bättre inatt. En del säjer att man sover dåligt på grund av månen??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tungt lapptäcke har jag haft i natt och jag sov bättre! Jag läste på nätet om en som stoppat en trasmatta i ett påslakan. :) Kram

   Radera
 3. Kedjetäcken har jag inte hört om förut, däremot har jag hört om tunga boll-täcken. Ingen egen erfarenhet dock.

  SvaraRadera