6 apr. 2016

Livets trådar

Visst kan den finnas, känslan av att ha förlorat något som man egentligen inte ens är säker på att man haft. Drömmen om det kan räcka för att känna saknad. 
Vi tror ibland att vi har kontroll, att vi kan påverka det som sker. Att vi kan påverka människor omkring oss. Vi tror. - Det är inte som vi tror. Vi kan inte. 
Visst påverkas människor omkring oss men vi kan inte styra hur. Det som känns väsentligt för den ena kanske bara är mellanrum för den andra. Man kan dela tid och ändå inte veta vad andra tänker, hur de känner, vad de vill. Man kan önska att tiden gick att backa, att få börja om och göra annorlunda men livet pågår och det finns varken pausknapp eller repris. Livet pågår, hela tiden. 
Livet pågår när det känns som tomrum är allt som finns. Livet pågår när sorg, saknad eller övergivenhet är de enda känslorna som talar. Livet pågår inte bara i glädje, skratt, värme och omtanke. Fast livet pågår också då. 
Trådarna i livets väv är många och brokiga, i alla tänkbara färger. Några är tunna, andra är starka. Alla mina trådar finns och behövs i min väv. Alla dina trådar behövs i din. 

1 kommentar:

  1. Intressanta funderingar och kloka ord till en fantastiskt vacker pläd.

    SvaraRadera