26 jan. 2012

Kärlek, nål och tråd

I morse när jag vaknade så var jag lite orolig för den här dagen, orolig för att inte orka med allt som stod på schemat, orolig för att bli toktrött. Nu, en massa timmar och saker senare, så är jag så glad och energidepåerna är laddade. Härligt!
Efter jobbet så åkte jag och en kompis genom ett fantastiskt landskap.
 Det var så vackert!
Vi var på väg till Vimmerby och vi började med ett besök hos Ingrid på Husqvarnabutiken, sen hälsade vi på Carina i fina Mitt hem men finalen var en stick-kväll på Bokia i Vimmerby där redaktören Anna Braw berättade om arbetet med sina böcker. Åh vad det var roligt!
 Anna berättade och vi lyssnade - och stickade.
Anna jobbar på Libris och skriver på bloggen Kyrkkaffe. Hon har varit redaktör för en hel hög med böcker om företeelsen kyrkkaffe, syföreningar och hjälpverksamhet av olika slag. Så mycket kraft det finns i kvinnohänder!
 Tjejerna på Bokia bjöd på jättegott fika. Hembakat så klart. 
Anna berättade om nya boken som kommer under senvintern. Den kommer innehålla kakrecept - både till vanliga kakor och virkade! Mums! De vi fick var dock på riktigt, på gammalt fint porslin.
Och jag, jag njöt och stickade strumpor...
Tänk att det blev en så bra dag!

4 kommentarer:

 1. Låter verkligen som en riktigt bra "ladda-batterierna-dag" sånna behöver man ofta ;)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 2. Så härligt - jag har nästan alla hennes fina böcker och hade gärna lyssnat på henne också. Så skönt att du orkade. Kram

  SvaraRadera
 3. Tusen tack för igårkväll, Anette! Det var så roligt att träffa dig. Jag har skrivit lite här http://kyrkkaffe.libris.se/?p=3910 och hoppas att det är OK att jag lånade dina bilder!
  Hälsningar från Anna

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig dag! Tänker att kaffe ändå är godast att dricka ur fina koppar. Ska nog ta fram mormorsmors fina koppar med guldkant och använda dem. Kramar Ullis

  SvaraRadera