29 mars 2011

Kulturens stöttepelare

Vad vore svensk kultur utan tanter? Tanter som går på allehanda uppvisningar, i alla sorters väder oavsett årstid. Jag jobbar mig in som en av kulturens viktiga sponsorer och ikväll har jag lyssnat på Bob Hansson. Jag tycker verkligen om hans krypa-in-under-skinnet-humor och hans ömsinta beskrivningar av oss relationstörstande människor. Det blev många befriande skratt, men också skratt som fastnar i halsen eftersom skämten har en djup och viktig underton. Det gör ont. Ibland jätteont, för det är så sant, så naket och självupplevt.
Jag gillar Bob.

Funderade under eftermiddagen på om det skulle bli något dagens vårtecken idag, men såg sen årets första utslagna påsklilja intill en vägg och sen jag såg sprängfyllda stora fina syrenknoppar, men nej, istället sprang detta tecken in som dagens vinnare:
Tisdag 29 mars: En kvällspromenad i stilla vårregn! Ja, det var inte så stilla hela tiden, men mestadels. Jag har saknat kvällspromenader i det sköna vårregnet kände jag! Härligt!

Och så en bild - speciellt till min vän M!

Jag tänker på sommar, mjukt gräs och fina täcken att snurra in sig i på marken och säger som Bob:
Här ligger jag och duger!
Livet är allt bra härligt!

7 kommentarer:

 1. Det ser bättre ut i stor bild än en liten bild under fliken stora täcken. Tack för den större bilden, nu hittade jag täcket under fliken också så jag kan titta på det vid behov. ;-D
  M

  SvaraRadera
 2. Håller med Jenny!!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så härlig quilt!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 4. Nu får jag ståpäls! En sån vacker kvilt! Kram

  SvaraRadera
 5. Jättehärlig kvilt!
  Bob är inte dum han heller, mycket intressant kommer från hans funderande!

  Kramar!
  Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Ljuvlig med fina fjädrar! Kram Katarina

  SvaraRadera